Delegatie sportiva medieseana in Lituania

In aceste zile, 18 sportivi din Medias participa la Jocurile Internationale ale Copiilor. Competitia se desfasura in perioada 4-9 iulie in localitatea Kaunas din Lituania. Festivitatea de deschidere a competitiei internationale va avea loc in data de 5 iulie.

Foto credit: Nova TV

Anul acesta, Mediasul va avea reprezentantii la atletism, tenis de masa si baschet, concurand impotriva sportivilor din 90 de orase, din Australia, Austria, Canada, China, Croatia, Cehia, Estonia, Germania, Ghana, Grecia, Ungaria, Islanda, Israel, Islanda, Lituania, Malta, Mexic, Muntenegru, Polonia, Rusia, Slovenia, Suedia, Elvetia, Marea Britanie, Ucraina, Lituania, Tailanda, Statele Unite ale Americii.

Mediasul a fost gazda Jocurile Internationale ale Copiilor in anul 1999. In acest an, se implinesc 20 de ani de la acceptarea, de catre IGG Executive Committe, a candidaturii Mediasului, pentru organizarea celei de-a XXIX-a editii a Jocurilor Internationale ale Copiilor (1997).

Mai jos poti vedea videoclipul de prezentare a mediesenilor la aceasta competitie internationala.

Videoclipul oficial.

Niciun comentariu


  1. Sunt de acord cu dreptul de autor, cu recunoașterea talentului și muncii fiecăruia. Văd că cu cât ai o cotă mai înaltă, pretențiile și orgoliile cresc exponențial. De ce pentru MEDIAȘUL NOSTRU nu se poate ajunge la tăria de a accepta compromisuri. Suntem mulți fără pretenții care de dragul orașului nostru, dintr-o pasiune proprie pentru o istorie de peste 750 de ani, suntem dispuși să facem parte dintr-o echipă total dezinteresată din punct de vedere al recompenselor. Fără orgolii și pretenții , cu eticheta de diletanți cu care suntem cei mai mulți stigmatizați, ne aducem contribuția la ridicarea prestigiului urbei noastre fără implicații politice, etnice sau religioase. Ce ar fi să mai lăsăm pe ultimele locuri sau să renunțăm deliberat la aspectul mercantil. Cunosc această atitudine în rândul oamenilor de artă care înseamnă că dacă „te vinzi ieftin” , chiar pentru orașul tău, devii slab cotat.
    Este o diferență de breaslă. Eu prin activitatea mea profesională am adus acestei țări beneficii incontestabile, fără pretenții nici măcar de „drept de autor”. Văd că în domeniul istoriei și al artei este altfel.
    Domnilor, dacă iubim Mediașul, trebuie trecut peste aspectul politic. Orașul cu istoria sa, cu edilii săi de azi sau alții de mâine, este al nostru, al tuturor mereu.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *