Cartile mele

Mircea Hodarnau cartile


MEDIAS 750. Studii vol.3” (2017)

“Liceul Stephan Ludwig Roth. Fragmente istorice” vol.5 (2017)


“MEDIAS 750. Studii vol.2” (2017)


“MEDIAS 750. Studii vol.1” (2016)


MEDIESENII ROCK AND ROLL

Cele doua volume “Mediesenii rock and roll”, semnate de Mircea Hodarnau, contin informatii pretioase despre activitatea culturala medieseana din perioada anilor 1950 – 2015.

Primul volum prezinta cele mai importante formatii si interpreti de muzica pop–rock din Medias, incepand cu Ansamblul Gaz Metan din anii `50, care avea o orchestra de estrada si un quartet cu o activitate foarte bogata si apreciata, atat in oras, cat si la nivel national, pana la castigarea concursului X-Factor de catre medieseanul Tudor Turcu si debutul Ioanei Vintu la celebrul Apollo Theatre din New York, unde si-au inceput cariera si megastarurile James Brown si Michael Jackson.

Coperta-Mediesenii-rock-and-roll

Cel de-al doilea volum cuprinde 34 de interviuri cu personalitati mediesene din domeniul muzicii. Unii dintre ei inca mai locuiesc in Medias, altii s-au stabilit in alte orase din tara sau in strainatate, in Germania, Statele Unite ale Americii sau Olanda. Interviurile au fost realizate in perioada 2013–2015.


MEDIASUL RADIOFONIC 1950-2013

Volumul “Mediasul radiofonic 1950-2013” a fost lansat in luna octombrie 2013. Cartea a aparut in colectia BIBLIOTECA MVSEI MEDIENSIS a Muzeului Municipal Medias si a fost editata impreuna cu Directia Municipala pentru Cultura, Sport, Turism si Tineret Medias, Asociatia Culturala “Mediasul Nostru” si Ippon Med.

Coperta-Mediasul Radiofonic 1950-2013

Prefata cartii care prezinta 63 de ani de radiojurnalism in orasul de pe Tarnava Mare a fost realizata de conf.univ.dr. Radut Bilbiie, vicepresedinte al Asociatiei Romane de Istorie a Presei (ARIP ). Conferentiar universitar, doctor in stiinte filologice Radut Bilbiie are o experienta de peste 20 de ani in domeniul relatiilor publice si jurnalismului si este membru in consiliul de onoare al Asociatiei Romane a Profesionistilor in Relatii Publice (ARRP). Lansarea cartii la Medias, se poate vedea aici.

 


 SPERANTE PE CARTELA

Cartea “Sperante pe cartela” a vazut lumina tiparului in luna Mai a anului 2014 si prezinta povestea a patru tineri din Medias care au avut curajul sa se ridice impotriva regimului condus de Nicolae Ceausescu. Curaj care i-a dus direct in atentia Securitatii, fiind anchetati sub acuzatia de propaganda si actiuni impotriva oranduirii socialiste, riscand o condamnare intre 5 si 15 ani.  

 Coperta-Sperante pe cartela-2014

Dupa mai multi ani de la evenimente am avut placerea sa ii cunosc personal pe o parte din participantii la acest act de curaj. Cu Radu, Horatiu si Dan m-am intalnit in studiourile celor doua posturi de radio locale, Radio Medias 725 si Radio Ring, unde cei trei au realizat emisiuni de popularizare a muzicii rock si jazz, iar pe Laci l-am cunoscut prin intermediul fratelui meu, care i-a fost coleg de munca si prieten. Volumul a aparut cu ajutorul Asociatiei Culturale “Mediasul Nostru”. Lansarea volumului se poate vedea aici.

 


 TERAPII COMPLEMENTARE – TERAPIA ROSE vol.1

Dupa sase luni de colaborare dr. Ladislau Rosenberg si jurnalistul Mircea Hodarnau au lansat in luna septembrie 2014 un material multimedia in premiera la Medias. DVD-ului “Terapia Rose”, vol. 1 incearca sa combine si sa amplifice informatiile referitoare la diverse domenii de aplicare ale terapiei “Rose”, prin puterea sinergica a unor filme video, cu textul si imaginile aferente. Prefata a fost realizata de dr. Dan Mihai Rusu si materialul a aparut cu sprijinul doamnei Olentina Tarnau, Diamant Fondator Life Care.  Lansarea de la Casa Gazelor Naturale se poate vedea aici.

coperta-dvd-terapia -rose

Procurarea volumelor se poate face prin intermediul unui e-mail la adresa hodarnaumircea@gmail.com.

Un comentariu


  1. Bravo Mircea…Succes in continuare..Eu am trei unchi muzicanti, Pintican bateristul, Ciocarlan organistul si Ciocarlan bateristul….Super emisiunea cu Domnul Dan Puric la Medias , si Juchi,sn….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *