Un sibian a primit chitara turneului “De la Bach la Beatles”

Un tanar sibian a primit chitara oferita de Costin Soare, la finalul turneului “De la Bach la Beatles”. Stefan Roman a primit sambata, 1 iulie a.c., o chitara noua de la Hora S.A.-Fabrica de instrumente, donata de catre Asociatia Kitharalogos. Evenimentul a avut loc in Bucuresti, la Institutul Cervantes, in cadrul ultimului concert “De la Bach la Beatles”, turneu care a poposit si la Medias. Un interviu cu Costin poti vedea aici.

Chitara la care va canta acum Stefan a fost realizata special pentru concertele “De la Bach la Beatles”. Modelul SM 500 este construit din lemn de cedru si i-a folosit lui Costin la interpretarea unei lucrari inedite, cu un puternic iz oriental, o balada compusa de italianul Carlo Domeniconi, ”Koyunbaba”.

Chitara clasica “SM 500” foloseste sistemul spaniol de imbinare a gatului cu corpul, metoda utilizata inca din vechime de maestrii lutieri din Spania. Acest sistem, spre deosebire de metodele uzuale, asigura in timp o stabilitate si rezistenta mult mai mare a instrumentului.

SM 500 este o chitara clasica, marime 4/4, scala 650 mm, fata din cedru (lemn masiv), spatele si eclisa din placaj de mahon, gatul din mahon, limba din palisandru indian, rozeta furnir, finisaj lac special pe baza de apa, fabricat in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *