Un mediesean solicita demisia Ministrului Tineretului si Sportului

Un mediesean solicita demisia Ministrului Tineretului si Sportului. Mai jos ai scrisoarea deschisa adresata Primului Ministru, de catre Dorin Tichindelean.

Dorin Tichindelean
Dipl. Ing. Țichindelean Dorin Remus Antrenor Emerit – 6 Dan Karate-do

„Domnule Prim Ministru,

Nu credeam ca ma voi simti obligat, dupa 40 de ani de sport, sa cer demisia unui ministru provenit din randul sportivilor si cu performante notabile ca sportiv. Eu am practicat 8 ani de fotbal la Clubul Gaz Metan Medias, cativa ani de rugby in Brasov si de 38 de ani practic Karate-do.

Nu am facut niciodata distinctie intre ramurile de sport practicate, in sensul efortului fizic sau psihic depus, nici nu am considerat ca un sport este mai important decat altul. Nu m-a interesat niciodata daca acesta este sport olimpic sau nu.

Eu am considerat intotdeauna, intai ca sportiv si apoi ca antrenor, ca menirea cea mai importanta a sportului este aceea de a asigura tarii o populatie sanatoasa, cu dragoste de viata, fericita si care sa poata performa in toate domeniile, atat sportiv, cat si economic, social etc.

Sportul, intr-adevar, ne poate face o natiune fericita si sanatoasa!

A trebuit insa sa vina Ministrul Tineretului si Sportului, Elisabeta Lipa, care sa ne invete ca anumite sporturi sunt mai “speciale” decat altele, ca anumiti sportivi au dreptul la viata si fericire, iar altii nu.

Ii reamintesc doamnei ministru ca, din cei aproximativ 65.000 de sportivi legitimati in Romania, peste 30.000 provin din artele martiale, grupate in 11 federatii. Pentru toti acesti sportivi, artele martiale inseamna un mod de viata in care valorile principale sunt educatia, sanatatea, onoarea si respectul pentru ceilalti.

Toate aceste federatii au avut un buget de 3,4% din total, deci jumatate din sportivii legitimati ai acestei tari au beneficiat de 3,4% din bugetul alocat sportului. Aceasta in timp ce, sub obladuirea doamnei Tocala, bugetul baschetului s-a triplat, iar acum doamna Ministru Elisabeta Lipa a alocat 64.000.000.000 lei vechi canotajului, sport care nu are 200 de sportivi legitimati in Romania. Despre performantele din ultimii ani este bine sa nu discutam.

Acum, doamna Ministru a ucis de tot artele martiale, oprind orice finantare catre toate federatiile de profil. Celor 30.000 de sportivi legitimati li s-a luat astfel dreptul la sanatate si fericire. Eu consider ca acest gest este o crima odioasa la adresa poporului roman.

Deci, domnule Prim Ministru, demiteti un astfel de ministru cat mai repede, pentru a nu-si arunca umbra incompetentei si asupra guvernului.

Numiti un ministru care sa iubeasca sportul, in general, care sa prezinte proiecte de dezvoltare a sportului, pentru ca acesta sa-si poata indeplini principalul rol, acela de a contribui la sanatatea si fericirea romanilor. Nu trebuie sa fii un mare campion ca sa fii un bun ministru. Altele sunt calitatile necesare.

Si apropo!! Doresc sa cant imnul Romaniei ori de cate ori voi considera ca aceasta tara merita sa fie iubita”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

96 de comentarii


  1. Bina ca dumneavostra nu faceti diferenta intre un sport olimpic si unul care nu e olimpic. Eu fac sala, deci ar trebui sa primesc bani de la buget? Aberatii… Sporturile olimpice ne scot in strada de fericire, atunci cand sportivii romani aduc rezultate… sportul de relaxare mentala reprezinta altceva…


  2. Măi să fie, aș fi jurat că am lăsat un comentariu aici, dar uite ca nu-i. Jos cenzura!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.