Sibiu: Proiectie de gala a comediei “Usturoi”

Un filmul produs de doi sibieni a detronat la incasari ”The Revenant” la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca.  Primul film independent turnat in Transilvania dupa 1989 este produs de doi sibieni! Comedia ”Usturoi” (”cel mai neromanesc film romanesc”) este, totodata, si primul film din tara care s-a lansat simultan in cinema si pe internet, pe Vimeo on Demand, pentru romanii din diaspora, in 17 decembrie 2015. De asemenea, filmul a reusit sa adune mai multi spectatori la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj decat pelicula americana cu cele mai multe nominalizari la premiile Oscar de anul acesta, ”The Revenant”.

film-usturoi-400x374

In data de 4 martie a.c, la ora 20:30, filmul va avea parte de o proiectie de gala, in prezenta echipei, la Cinema ”Arta” din Sibiu, apoi va intra in programul de cinematograf de la ora 14 pana in 10 martie – urmand ca, daca exista cerere, sa poata fi reprogramat la ore mai accesibile.

Comedia ”Usturoi” este productia regizorului Lucian Alexandrescu, stabilit in Miami (SUA) din 1996, si a scenaristului si producatorului Radu Bazavan, mai cunoscut dupa blogul sau www.groparu.ro. Ambii cineasti s-au nascut si au trait, pana dupa implinirea varstei de 20 de ani, in cartierul sibian ”Vasile Aaron”. Mai mult, ideea de a produce un film le-a venit chiar in Sibiu, in timpul unei revederi.

Filmul ”Usturoi” se adreseaza tuturor categoriilor de varsta si descrie prietenia dintre doi copii nevoiasi (unul de etnie roma) si calatoria acestora dintr-un sat din Salaj catre Cluj-Napoca, unde viseaza, cu inocenta copilariei, sa-si indeplineasca visul de a deveni actori si de a scapa, astfel, de saracie. ”Usturoi” se doreste un film care nu are nimicin comun cu cinematografia romaneasca traditionala, stilul abordat, replicile, tehnica inovatoare si mesajul de toleranta aducandu-i titulatura de ”cel mai neromanesc film romanesc”.  Filmul nu contine violenta, nuditate, injuraturi sau obisnuitele scene lungi la masa din cinematografia contemporana.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *