Ansamblul Flauto Dolce concertează la Mediaș

Orgelsommer Mediaș vă invită, mâine, 20 iulie a.c.,  la concertul “Musica, natura, amore” susținut de grupul Flauto Dolce din Cluj Napoca. Evenimentul începe la ora 19:00 la Biserica Evanghelica Sfanta Margareta.

 

La alcătuirea programului, ansamblul Flauto Dolce a fost nevoit să țină cont de dificultățile interpretării la trompeta barocă, un instrument cu volum puternic și foarte solicitant pentru interpret. Trompetă barocă trebuia să fie însoțită de un instrument de bas, pentru echilibrarea sunetului, ansamblul alegând în acest sens fagotul baroc. Selecția lucrărilor din program a fost ghidată de tematica inspirată din natură, cu intenția de a crea un program cât mai colorat posibil. Muzica din acest concert a fost compusă într-un interval de timp de sub un secol întindere, în epoca Barocului.

Ansamblul Flauto Dolce, fondat la Cluj-Napoca, la inițiativa lui Zoltán Majó, se dedică încă din anul 2000 interpretării muzicii vechi, cu precădere, celei autohtone, folosind cópii ale unor instrumente din Barocul muzical. Activitatea ansamblului, care anul acesta împlinește 22 ani de existență, este documentată de CD-uri, emisiuni radio, filmări TV și peste 475 de concerte.

Gábor Hegyi a studiat trompeta și trompeta barocă la Liceul de muzică „Bartók Béla” din Budapesta, la Liceul de Muzică din Trossingen și la Conservatorul Regal din Haga. A susținut concerte ca muzician de cameră și solist în numeroase tări de pe patru continente, colaborând cu ansambluri de muzică veche de nivel mondial.
Maximilian Braisch a început studiul fagotului în orașul său natal, Berlin, iar liceul și studiile universitare le-a parcurs la Sibiu și Cluj-Napoca, iar din 2013 la Freiburg și Trossingen. Activitatea sa de muzician în ansamblu include colaborări cu formații camerale și orchestre cu instrumente de epocă. În prezent, este cantor și muzician al Bisericii Evanghelice din Cisnădie.

Spectacolul este organizat cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, prin Forumul German Mediaș.

Se primesc  donații pentru restaurarea orgii din Dupuș. 90% din sumă s-a strâns deja! Restaurarea va începe în toamna anului 2022 și va dura un an.

FLAUTO DOLCE (Cluj-Napoca):
Zoltán Majó (conducător artistic) – flaute drepte
Mária Szabó – flaute drepte
Noémi Miklós – clavecin, orgă
Mihaela Maxim – soprană
Invitați:
Gábor Hegyi (Köln) – trompetă barocă Maximilian Braisch (Cisnădie) – fagot baroc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *