Festivalul ARTmania, ediția 2022

Scena din Piața Mare din Sibiu găzduiește a 15-a ediție a Festivalului ARTmania, ce va avea loc pe 22-24 iulie 2022.

Mercyful Fate, Transatlantic, The Pinneaple Thief și The Vintage Caravan se numără printre formațiile care vor oferi show-uri în premiera la noi în țară. Line-up-ul festivalului fiind completat de o serie de nume consacrate, care nu mai au nevoie de prezentări, precum Meshuggah, Testament, Cult of Luna, Leprous, Stoned Jesus, Alternosfera, Bucovina, Dordeduh, Taine și Revolver.

Pentru cei mai putin familiarizați cu ARTmania, menționez că festivalul ARTmania este cel mai longeviv eveniment de profil din România, fiind unul dintre pionierii și promotorii manifestărilor de acest fel de la noi din țară, în special pentru zona rock și a genurilor muzicale contemporane.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, când pe scena festivalului au urcat o serie de artiști ți de trupe importante, de la Steven Wilson, Peter Hammill, Serj Tankian și Devin Townsend, la Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, HIM, Tarja Turunen, The Gathering, The Sisters of Mercy, Anathema, Apocalyptica, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall sau Deine Lakaien, printre multi alții.
Și în acest an Mediaș News Blog este acreditat la festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *