Înregistrare document cu Hermann Oberth (audio)

Azi, 24 iunie a.c., se împlinesc 50 de ani de la vizita savantului Hermann Oberth la Mediaș. În anul 1972, după 34 de ani Hermann Oberth a venit însoțit de soția sa, într-o vizită mai lungă în România, vechea sa patrie, savantul de renume mondial  fiind oaspetele Academiei Române. În periplul său Oberth a poposit la școala din Deal de la Sighișoara, dar și la Mediaș.

Era data de 24 iunie 1972 când la Liceul „Stephan Ludwig Roth”, savantul a vizitat fostul gimnaziu evanghelic din localitate unde a activat ca profesor de fizică și matematică în perioada interbelică timp de peste 14 ani.

Am găsit un interviu acordat de Oberth, postului naţional de radio cu ocazia acestei vizite în România.

 

2 comentarii


  1. Dragă Mircea,
    Este un document excepțional. Ar trebui difuzat și făcut cunoscut de cât mai mulți. ai putea să-l pregătești pentru Rdioring. Sper să nu fie propleme cu dreptul de difuzare. O mică informație legată de prezența sa și la Mediaș, ar completa în mod strălucit emisiunea. Poate așa vor auzi și cei de la Casa Oberth din orașul nostru despre evenimentul petrecut în anul 1972.
    Liviu Pintican-Juga

    Răspunde

  2. Dragă Mircea,
    Trebuie să revin pentru a-ți adresa sincere felicitări pentru a face cunoscută vocea originală a savantului Oberth. Scotocirea prin nișele arhivei Radio, pe care ai făcut-o, dovedeștea mult profesionalism, pasiune și că ești un adevărat iubitor a istoriei acestui oraș. Bravo!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *