Emoții duble pentru un medieșean la decernarea premiilor Oscar 2022

Mâine dimineață la ora 3.00 (ora României) are loc cea de a 94-a ediție a Premiilor Academiei Americane de Film, care va onora cele mai bune filme lansate între 1 martie și 31 decembrie 2021 și este programată să aibă loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles, California. Emoțiile unui medieșean sunt duble referitoare la acest eveniment internațional, pentru că două filme la care a lucrat se află pe lista nominalizărilor.

Medieșeanul Paul Arion, artist vizual stabilit la Londra, este nominalizat împreună cu echipa sa la categoria Best Visual Effects cu producțiile  Dune și 007  No Time To Die. Până acum Paul mai are în palmares patru premii Oscar pentru efecte vizuale (“Cartea junglei”, “Blade Runner 2049”, “First Man” și „Tennet”) si a colaborat la peste 100 de producții la Hoolywood.

Veritabilă frescă SF de dimensiuni epice, “Dune” este campionul financiar al acestei ediţii: acest film a obţinut încasări de peste 400 de milioane de dolari în box-office-ul mondial, comparativ cu cele 200 de milioane de dolari obţinute împreună de toate celelalte nouă pelicule nominalizate.

În luna martie  „Dune” a fost marele câştigător în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) cu cinci trofee castigate, ocazie cu care Paul și-a mai adaugat un premiu în palmares.

No time to Die este cel de-al 25-lea film din seria James Bond produs de Eon Productions. Daniel Craig este la a cincea și ultima apariție în rolul agentului britanic ficțional James Bond din MI6.

Gala de decernare a premiilor Oscar va putea fi urmărită, în ţara noastră, doar online, pe voyo.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *