Paul Arion, medieșeanul cu cinci premii Oscar

În această dimineață un medieșean și-a adaugat în palmares cel de-al cincilea premiu Oscar. Medieșeanul Paul Arion, artist vizual stabilit la Londra, a fost nominalizat împreună cu echipa sa la categoria Best Visual Effects cu producțiile  Dune și 007  No Time To Die. Filmul câștigator la această categorie a Premiilor Academiei Americane de Film, a fost Dune. Producția a câștigat șase premii la cea de-a 94-a gală de decernare a premiilor Oscar.

Până acum Paul are în palmares cinci premii Oscar pentru efecte vizuale (“Cartea junglei”, “Blade Runner 2049”, “First Man” , „Tennet” și “Dune”) și a colaborat la peste 100 de producții la Hoolywood.

“Am câștigat Oscarul pentru cel mai bune efecte vizuale pentru Dune în seara asta! Este al cincilea Oscar pe CV-ul meu și asta este destul de incredibil să fiu sincer. Jos pălăria pentru echipele mele de Layout din Canada și India”, a scris Paul pe feabook dupa ceremonia din Statele Unite ale Americii.

În luna martie  „Dune” a fost marele câştigător și în cadrul celei de-a 75-a ediţii a galei premiilor Academiei Britanice de Arte ale Filmului şi Televiziunii (BAFTA) cu cinci trofee castigate, ocazie cu care Paul și-a mai adăugat un premiu în palmares.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *