Un medieşean propune refacerea unor parfumuri din secolul al XVIII-lea

De ziua de naştere a Baronului Brukenthal, un medieşean propune refacerea unor parfumuri din secolul al XVIII-lea. În data de 26 iulie 2021 se împlinesc 300 de ani de la naşterea lui Samuel von Brukenthal, personalitate marcantă a Sibiului şi Transilvaniei.

Cu acest prilej dr. Ladislau Rosenberg din Mediaş, a propus organizarea unui simpozion de aromaterapie intitulat “Esenţele baronului”. La acest eveniment se încearcă realizarea unor parfumuri şi uleiuri esenţiale, care erau folosite în secolul al XVIII-lea, perioadă în care a trăit Brukenthal.

Reconstruim din colectia Muzeului de Istorie a Farmaciei din Sibiu, o colecţie deosebit de valoroasă, a declarat Rosenberg, în cadrul Interviului Medias News Blog.

Prima farmacie de pe teritoriul ţării noastre a fost inaugurată la Sibiu în 1494. Muzeul se prezintă sub forma unei farmacii de epocă cu oficină şi laborator ce adăpostesc peste 6.600 de piese şi instrumente farmaceutice. Alături de acestea, muzeul prezintă vizitatorilor şi o colecţie de homeopatie. Muzeul este situat în Piaţa Mică, nr. 26.

Cel mai vechi parfum cunoscut drept “apă de colonie” se produce şi astăzi în oraşul Köln din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *