Interviurile Medias News Blog, ediţia 100

În această săptămână Interviurile Medias News Blog ajung la ediţia cu numărul 100. De aproape un an de zile realizeaz interviuri de mai multe ori pe săptămână, din sufragerie.

Odată cu pandemia de coronavirus viaţa tuturor s-a schimbat foarte mult. Începând cu restricţiile de deblasare până la modul de lucru, totul a luat o nouă turnură. Din data de 4 aprilie 2020 am început seria de interviuri realizate de acasă şi transmise în direct pe pagina de facebook a blogului meu, care mai apoi erau transmise la Radio Ring.

Odată cu starea de urgenţă am fost nevoit să-mi adaptez modul de lucru. De mai bine de 10 ani am o activitate zilnică online şi pe social media şi m-am gândit “să pun reţele sociale să lucreze pentru mine”. În loc să mă întâlnesc cu invitaţii mei la radio, am decis să mut întâlnirile noastre online şi să nu mai depind de orele de difuzare din grila de la radio.

Cu ajutorul internetului s-a deschis o nouă oportunitate. Este vorba de posibilitatea ca invitaţii mei să nu fie doar cei care se află fizic în Mediaş, ci medieşeni sau alte persoane din orice colţ al planetei.

Interviurile Medias News Blog au adus în casele şi telefoanele voastre poveştile unor medieşeni aflaţi la sute sau chiar mii de kilometri distanţă de oraşul natal. Am avut plăcerea să stau de vorbă în direct cu medieşeni din Germania, Anglia, Canada, Australia, Olanda, China, Italia sau aflaţi în mijlocul Oceanului Pacific pe Insula Andora.

Chiar dacă evenimentele culturale s-au sistat pe perioada pandemiei am continuat să ţin stindardul ridicat şi să promovez în cadrul interviurilor mele apariţii editoriale, noi proiecte muzicale, lansări de posturi de radio, cursuri educative sau să prezint pagini de istorie medieşeană mai puţin cunoscute.

Am avut plăcerea ca prin intermediu interviului realizat cu doamna profesoară Elena Jampa să prezint lucruri mai puţin cunoscute din istoria oraşului meu natal. Foarte puţini cunosc Mediaşul celor Două Războaie Mondiale. În discuţia noastră de peste o oră am reuşit să facem puţină lumină pe acest subiect, care a avut un feedback foarte bun. Despre Mediaş, fosta Metropolă de vin a Transilvaniei am discutat cu Octavian Isailă, iar împreună cu Erhard Huegel am rememorat cum doi medieşeni au scris istorie în urmă cu 25 de ani la Nashville, în Statele Unite ale Americii.

Alte propuneri au venit şi din partea unor organizatori de evenimente culturale şi sportive sau a unor ONG-uri care derulează diferite proiecte sociale. Festivitatea de premiere a concursului judetean “Vis Muzical”, ediţia 2021 a avut loc în direct la Interviurile Medias News Blog, oferind posibilitatea participanţilor să afle în direct dacă se află printre câştigători.

Odata cu mutarea în online interviurile au devenit mult mai dinamice, le ofer posibilitatea celor care urmăresc discuţia să pună întrebări sau să transmită mesaje celor care sunt invitaţi.

Dinamica interviurilor s-a schimbat în momentul în care am intrat online. Am decis să îi fac părtaşi la discuţie şi pe cei care ne urmăresc şi să adreseze întrebări sau mesaje invitaţiilor mei. Am avut situaţii în care prin intermediul intervenţiei lor discuţia a fost mult mai dinamica şi a adus plus valoare interviului. Ăsta este de fapt adevăratul social media, o reacţie rapidă şi pe moment a ceea ce se întâmplă.

După aproape şase luni de zile de la debut, Interviurile Medias News Blog au început să fie difuzate simultan pe mai multe canale de social media partenere. Monitorul de Mediaş, Radio Ring, Mediaslive, Ora de Mediaş, Maximum Rock şi grupul de facebook Info Mediaş au fost de acord să colaboreze cu mine.

Pentru interviul cu numărul 100 m-am gândit să am un invitat de la peste 9000 de kilometri distanţă de Mediaş. De această dată vom afla povestea unui medieşean care locuieşte în Singapore, şi surprizele nu se opresc aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *