Un succes: Acţiune de ecologizare şi plantare de pomi fructiferi în satul Alma Vii

Vineri, pe 26 martie 2021, echipa Fundației Mihai Eminescu Trust, alături de comunitatea satului Alma Vii, Primăria Comunei Moșna și voluntari, a organizat o acțiune de ecologizare și plantare de pomi fructiferi în satul Alma Vii.

Acțiunea a făcut parte din proiectul „REVEAL Alma Vii – Redescoperiți Alma Vii”, un proiect complex, integrat, de restaurare și refuncționalizare a bisericii evanghelice din sat, co-finanțat prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Au răspuns apelului Fundației peste 50 de persoane care au fost dornice să contribuie la schimbarea în bine a aspectului satului transilvănean.

Prima parte a evenimentului a fost reprezentată de colectarea deșeurilor din jurul satului, iar după două ore de muncă am continuat cu plantarea a 30 de meri, peri și gutui de soiuri tradiționale în grădina centrului de învățare al Fundației din sat. Fiecare puiet a fost plantat în numele unui voluntar de cursă-lungă al Fundației. Întreaga acțiune a durat 4 ore.

Voluntarii Fundației au organizat jocuri cu cei mai mici participanți, au fost împărțite gustări sănătoase, iar doritorilor le-au fost oferite broșuri cu sfaturi de restaurare corectă a caselor tradiționale, publicate în cadrul aceluiași proiect.

“Întreaga acțiune a fost un adevărat succes, iar participanții s-au declarat foarte încântați de această inițiativă care sperăm să devină o tradiție a satului și după încheierea proiectului. Prin această acțiune am reușit să aducem împreună autorități, voluntari, membri ai comunității de toate vârstele care au lucrat pentru un țel comun: îmbunătățirea aspectului satului Alma Vii.  În viitorul apropiat vor continua să fie organizate acțiuni asemănătoare, cu implicarea comunității satului și care vor fi făcute publice în perioada următoare, primele dintre ele vizând copiii și tinerii comunității.”, spun organizatorii evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *