A murit decanul de varsta al avocatilor medieseni

Ieri, 5 septembrie a.c., a incetat din viata Bettynio Gheorghe Diamant, decanul de varsta al avocatilor medieseni. Maestrul Diamant s-a stins din viata in Boston – SUA, inconjurat de fiica lui, Corina Roman Diamant si de restul familiei.

Avocatul Bettynio Gheorghe Diamant s-a nascut la 14 mai 1929 in orasul Iasi unde a crescut si a urmat toate studiile. Intrucat tatal era avocat si decan al Baroului de avocati, Betinio Diamant a urmat cursurile Facultatii de Drept din Iasi, facultate pe care a absolvit-o in 1951.

Intre anii 1951-1958 a functionat ca judecator la trei judecatorii bucovinene, respectiv Solca, Ilisesti si Gura Humorului. In anul 1958 s-a stabilit definitiv la Medias, imbratisand meseria de avocat. S-a remarcat atat in profesia careia i s-a dedicat, mentorand tineri avocati cat si in activitatea literara, publicand mii de articole si recenzii.

In data de 20 decembrie 2012 lui  Bettynio Gheorghe Diamant i s-a conferit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Medias, pentru contribute deosebita la crestrea prestigiului orasului de pe Tarnava Mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *