Turneul international „Schubertiada-Dialog peste timp” ajunge la Medias

Sambata, 14 septembrie a.c., de la ora 19, la Biserica Evanghelica Sf. Margareta din Medias, violistul Marius Ungureanu si chitaristul Costin Soare sustin cel de-al saptelea concert al turneului inceput recent in Danemarca, proiect muzical-literar ce are in centru ideile de prietenie si dialog.

Conceput ca un omagiu adus celui care a fost Petru Maier Bianu, cineast si scriitor, prieten apropiat al celor doi interpreti, turneul intitulat „Schubertiada-Dialog peste timp” are ca leit-motiv muzica marelui compozitor austriac, cu un program din care nu vor lipsi aranjamente dupa lied-uri celebre precum „Der Wanderer” sau „Der Leiermann”, dar si o piesa de rezistenta a repertoriului de viola/violoncel, „Sonata Arpeggione”, una dintre capodoperele lui Schubert.

 Si pentru ca cei doi interpreti au fost implicati de-a lungul timpului in proiecte de muzica contemporana (teatru instrumental, concerte cu orchestra, recitaluri camerale sau solistice), ideea de prietenie si dialog este intarita prin includerea in repertoriul turneului a unor lucrari compuse recent de cativa dintre cei mai importanti compozitori romani contemporani: Dan Dediu, Gabriel Malancioiu si mai tanara Sanziana Dobrovicescu. Un concert incarcat de nostalgie in care amintirile depanate in romanul „Inventarul iernilor” de Petru Maier Bianu, rostite de Verona Maier, invaluite in sonoritatea calda a duo-ului viola-chitara, vor intra in rezonanta cu emotiile fiecaruia dintre cei prezenti. Turneul continua pana pe data de 18 septembrie in alte trei orase din tara.

Marius Ungureanu (www.mariusungureanu.de) este un muzician pasionat deopotriva de lumea muzicii clasice, cat si a muzicii contemporane (cu zeci de prime auditii la activ), a improvizatiei, cu o experienta orchestrala de inalta clasa (orchestrele din Zürich si Aalborg). Costin Soare (www.costinsoare.com), unul dintre cei mai apreciati chitaristi concertisti de la noi, cu peste 250 de concerte in tara si strainatate, a suscitat prin proiectele sale interesul compozitorilor romani care au scris in ultimii ani peste 15 lucrari noi peste chitara, cantate in prima auditie in cadrul Festivalului International „Serile de chitara” (www.seriledechitara.ro).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *