Andreea Dragoman, sustinuta de MOL Romania

Sportiva Andreea Dragoman este sutinuta de compania MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate, in cadrul celei de-a 13-a editii a programului MOL de promovare a talentelor. Din aceasta luna, mediesenca Andreea Dragoman joaca pentru clubul Steaua.

 

Peste jumatatea proiectelor sustinute la aceasta editie obtin finantare pentru prima data: 103 de proiecte din cele 170 la sport si 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi si artisti finantati la aceasta editie a programului au rezultate deosebite in ultimii ani pe plan national si international: Robert Glinta, Daniel Martin, Andrei Anghel la inot, Miruna Lehaci, Matei Mogirzan, Malina Aciu la sah, Amalia Tataran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrima, Miklós Andrea, Marina Baboi, Andrei Gafita la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rares Sipos la tenis de masa, Tamirjan Róbert la triatlon, Malina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioara, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Botac la pian.

“Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului in acest an a asigurat cresterea cu 35% a numarului tinerilor finantati si sustinerea mai accentuata a celor cu rezultate deosebite. Prezenta noastra in planul formarii generatiilor de campioni ai Romaniei este continua si constanta de 13 ani, fiind sustinuta de juriile de specialitate ale programului. Performantele tinerilor, precum si capacitatea lor de a accesa programul nostru si alte fonduri existente, ne conving in fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finantare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL Romania.

La editia din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost inscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi si artisti au solicitat finantare  in valoare totala de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a facut in urma selectiei realizate de juriile de sport si arta, fiind declarate castigatoare 282 de proiecte prin care obtin finantare 526 de tineri talentati.

In domeniul artelor au fost selectate 70 de proiecte sustinute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obtinut in total suma de 218.634 lei. La categoria de varsta de peste 18 ani – unde sunt invitati sa se inscrie beneficiarii editiilor precedente ale programului, care au implinit varsta majoratului – suma totala de 140.000 lei a fost impartita intre 42 proiecte.

„Este un concurs de proiecte cu reguli simple si bine formate pe parcursul celor 13 ani de existenta. Fiecare concurent trebuie sa prezinte cele 4-6 documente cuprinse in anunt, in functie de categoria la care se inscrie, si prin aceste documente are posibilitatea sa convinga juriul despre importanta finantarii proiectului sau. Ca la orice competitie, respectarea regulilor demonstreaza comportamentul in spirit de fair play al participantilor, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finantarii de peste 10.000 de lei, depasirea termenului de inscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundatiei Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finantate partial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro si www.pentrucomunitate.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *