Sibiul de Odinioara, editia a cincea

Cea de a V-a editie a evenimentului „Sibiul de Odinioara” aduce din nou in fata sibienilor in weekend-ul 18-19 august a.c., nume de top ale muzicii romanesti. Prima zi este dedicata ca de obicei rock-ului, iar in cea de a II-a zi, iubitorii muzicii folk au parte si ei de recitaluri frumoase.

Ne-am obisnuit deja cu totii ca in luna august sa mergem sa profitam de un weekend de vis in Padurea Dumbrava – Camping, acolo unde de cinci ani incoace are loc unul dintre cele mai frumoase evenimente de pe Agenda Culturala a Sibiului.

Cu mic, cu mare, sibienii sunt asteptati sa petreaca, asa cum o faceau pe timpuri, cu bucurie si prietenie la „Sibiul de odinioara”. Fara defilari si parade, dar cu multa muzica buna, gusturi si mirosuri de demult, jocuri, petrecerea din Padurea Dumbrava ii invita pe nostalgici sa isi aminteasca vremurile trecute, iar pe cei tineri sa descopere cum se distrau parintii lor.

„Sibiul de Odinioara”, aduce si in acest an pe scena o parte a generatiei de aur a muzicii romanesti. Prima zi este dedicata rock-ului, iar pe scena vor fi trupe indragite care dealungul timpului au lansat piese ce inca mai sunt fredonate cu placere si in ziua de azi. ”Cum muzica rock de altadata s-a dovedit a fi o reteta castigatoare la ultimele doua editii, am decis sa oferim sibienior inca o seara de vis. Astfel sambata ii avem pe scena in recital pe cei de la Compact si Timpuri Noi. Tot in aceeiasi zi vor sustine un recital si sibienii de la Onenightstand. Va fi cu siguranta inca o seara magica”, spun organizatorii evenimentului.

Cea de a II-a zi de la Sibiul de Odinioara este dedicata ca si anul trecut in intregime muzicii folk. Astfel iubitorii acestui gen muzical se vor bucura de recitaluri cu Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Emeric Imre. Cei trei mari artisti vor aduce in fata publicului piesele ce i-au facut celebrii dealungul timpului.

Festivalul Sibiul de Odinioara acorda in continuare o mare atentie celor mici. In premiera in acest an, un mini-parc de distractii cu multe surpize va fi amenajat pe o suprafata generoasa chiar in arealul locatiei din Padurea Dumbrava – Camping. Tot aici vom avea si ateliere de creativitate pentru cei mici, activitati distractive si concursuri sportive coordonate de cei de la Serious Fun, asa ca nu aveti niciun motiv sa ii lasati acasa pe cei mici.

Zona de food va fi revigorata in acest an, iar cei ce vin la concerte sau sa se recreeze vor avea parte de noi surprize culinare. Din meniu nu vor lipsi deja traditionalele gratare cu mancare tip grill, dar si alte mancaruri specifice Sibiului de Odinioara. Sunteti asteptati bineinteles si cu multa bere rece, sucuri racoritoare, dar si cu vinuri de casa si delicioase sprituri de vara ce vor fi preparate intr-un bar special amenajat.

Din locatia festivalului nu va lipsi coltul producatorilor traditionali. Vizitatorii vor putea sa deguste si sa cumpere placinte si prajituri de casa, siropurile de fructe de alta data, produse de patiserie si panificatie dar si lactate, branzeturi si apicultura. Toate produse in gospodariile unor sibieni din zona Marginimii si a satelor din apropierea Sibiului.

Iata asadar doar cateva motive ca in weekend-ul 18-19 august sa nu va faceti program si sa dati o fuga in Padurea Dumbrava – Camping, pentru ca editia a V-a a evenimentului Sibiul de Odinioara, se anunta a fi una foarte faina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *