Cea mai grea zi din istoria Red Bull Romaniacs

„A fost cea mai grea zi a mea de cand particip la Red Bull Romaniacs”, a spus Mani Gyenes la finalul primei zile de offroad a celui mai dur raliu de hard-enduro din lume. Si Mani stie ce spune. Este singurul atlet din lume care a incheiat toate cele 14 editii de pana acum ale acestui raliu si a inceput-o ieri pe cea de-a 15-a

A fost o zi epica, astazi, la Red Bull Romaniacs. Un rezumat al intregii istorii a acestui eveniment sportiv desfasurat intr-o singura zi, dura, nemiloasa, creata pentru sportivi adevarati. Ploile din ultimele zile au facut traseul de astazi din dificil in aproape imposibil. La nici 10 minute de la start motociclistii erau acoperiti de noroi, cu dificultati de orientare din cauza ca noroiul acoperea totul, ochelarii de protectie, ecranele GPS-urilor. Nimic mai palpitant pe un traseu atat de frumos ca cel de astazi, ce i-a dus pe riderii veniti din 53 de tari din lume in inima frumusetii Carpatilor. Nici nu e de mirare ca la final aproape toti concurentii vorbeau de lacuri, de paduri dese, de peisaje minunate. A fost o zi grea dar pe care o vor tine minte mult timp de acum inainte.

Dupa Prologul urban de ieri, castigat de tanarul britanic Billy Bolt, startul clasei Gold s-a dat astazi in ordinea Tadi Blazusiak, Wade Young, Billy Bolt, urmati indeaproape de Manuel Lettenbichler, Jonny Walker si Pol Tarres. Din padurea intunecata din care au pornit au trecut in ceata pe crestele dintre Sibiu si Voineasa ca apoi sa coboare in taramul minelor din Valea Jiului, prin tuneluri si cladiri abandonate. Wade Young si Mini Letti s-au desprins rapid din grup si au petrecut intreaga zi la o distanta de cateva minute unul de altul. In spatele lor, liderul actual al clasamentului World Enduro Super Series, Jonny Walker. Desi a plecat la mult timp dupa Wade, Graham Jarvis s-a infipt in pozitia a patra pe traseu la o distanta de aproximativ 10 minute de „tinerii lupi” ce goneau prin paduri. In aceeasi ordine s-a trecut si finishul. Wade primul, urmat de Manuel si Jonny. Young este unul dintre cei mai promitatori tineri rideri la Red Bull Romaniacs. Cel mai tanar castigator la Roof of Africa, avea doar 16 ani, sud-africanul a incheiat de doua ori pe locul III, in 2014 si 2016, si a avut un loc 5 in 2015. Castigatorul zilei va fi aflat insa doar dupa verificarea GPS-urilor.

Competitorii din celelalte clase au apreciat si ei duritatea zilei. „A fost dur, cu siguranta din cauza ploii. Nu sunt sigur care a fost cea mai grea parte a zilei, dar urcarile au fost foarte umede si a fost incredibil de greu sa le urcam. Nu stiu la ce sa ma astept in zilele ce urmeaza, o sa ma stradui sa ma concentrez cat mai bine”, a spus austriacul Dieter Rudolf, primul rider din clasa Silver care a trecut linia de finish.

Cea de-a doua zi de off-road ii poarta pe concurenti prin zona Vaii Jiului. Maine va fi o zi mult mai scurta. Riderii clasei Iron vor parcurge 90 de kilometri, cei de la Bronze 106, clasa Silver 113 kilometri in timp ce profesionistii vor parcurge 121 de kilometri. Traseul ii va purta si printr-o mina abandonata din zona orasului Lupeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *