Vlad Teodor Chis reprezinta Mediasul la faza finala a Olimpiadei scolare la sah

Timp de trei zile, intre 10–13 mai 2018, la Sibiu, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentarase desfasoara faza finala a Olimpiadei scolare la sah. Mediasul este reprezentat de elevul Vlad-Teodor Chis, de la Liceul ”St. L. Roth”, care mi-a spus detalii despre activitatea lui sportiva.

”Ma numesc Chis Vlad Teodor, am 17 ani si sunt elev in clasa a XI-a la liceul “St. L. Roth”, la sectia germana, profilul Matematica-Informatica.

In anul 2006 am mers prima data la clubul de sah Tera-Sah Medias (la varsta de sase ani), avand totusi cateva notiuni de baza despre acest sport, primite de la bunicul meu.

Prima performanta notabila am atins-o la mai putin de doua luni distanta de la momentul in care m-am apucat sa joc sah, cand am obtinut locul 8, din 50 de participanti, la categoria sub 8 ani a unui concurs organizat la Brasov, in anul 2006.

Dupa acest concurs, au urmat numeroase participari la turnee nationale si internationale, jucand nu doar la categoria mea de varsta, ci si la seniori, clasandu-ma pe podium la nu mai putin de 30 dintre ele, obtinand locul 1 de 10 ori.

Turnee:

  • “Cupa Honterus” – locul 1 in anul 2011
  • “Circuitul National Open Sah Petrosani” – de doua ori locul 1 (sah clasic la categoria U16 general si dezlegari) in anul 2013
  • “Etapa nationala a sportului scolar” – locul 1 la faza judeteana in anul 2018 (la editiile anterioare am luat locul 2 sau 3 la aceasta etapa a concursului)
  • Primul meu concurs international la care am participat a fost ”Lidköping Open 2017”.

Cu echipa scolii, am reusit anul trecut performanta sa ajungem la faza nationala a Campionatului national de sah ”Elisabeta Polihroniade”, desfasurat la Olanesti.

Pe langa sah, in timpul liber mai practic si alte sporturi (fotbal, ciclism, schi si drumetii montane), fac fotografii si ma implic in actiuni de voluntariat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *