Slide and Freeze, ultimul eveniment al sezonului la Arena Platos

Duminica, 11 martie a.c., cei mai curajosi schiori si snowboarderi vin la cel mai spectaculos concurs al sezonului in complexul de ski si snowboard Arena Platos din Paltinis, Slide and Freeze. Concursul „importat” de pe partiile austriece este o adevarata proba de rezistenta impotriva frigului si, in acelasi timp, extrem de distractiv pentru concurenti. La ultimele editii, sute de concurenti s-au inscris la start atat pe schiuri sau pe placa, cat si cu tot felul de constructii ingenioase menite atat sa coboare partia cat si sa acvaplaneze la suprafata lacului. Unora le-a iesit mai bine, altii s-au scufundat in apa care nu era prea departe de zero grade.

Ultimul eveniment al sezonului va fi impartit, ca si anul trecut, pe trei categorii. La categoria slide&freeze pot concura toti schiorii si snowboarderii care cred ca pot traversa in viteza suprafata apei. Pare imposibil la prima vedere dar nu e chiar atat de complicat, atat timp cat ai curaj si nu te temi sa te uzi putin. Pe masura ce vor avansa in proba, linia de start va fi tot mai aproape de bazin astfel incat si viteza de acvaplanare sa fie mai mica.

Categoria jump&freeze este singura in care concurentii nu au nicio sansa sa nu se ude avand in vedere ca juriul va puncta spectaculozitatea saltului si dificultatea acrobatiei. Cea mai amuzanta si spectaculoasa categorie va fi cea in care concurentii vor trebui sa coboare partia si apoi sa acvaplaneze pe suprafata lacului intr-o „constructie” de inspiratie proprie. In concurs se accepta orice fel de improvizatii, cea mai haioasa si mai elaborata constructie urmand sa castige premiul cel mare. Iar premiile sunt pe masura concursului.

Castigatorul categoriei Slide&Freeze pleaca in Franta, in tabara Snow Mission oferita de FreshMeat. Castigatorii categoriei Jump&Freeze, la ski si snowboard, vor castiga fiecare echipament sportiv in valoare de 1000 de lei oferit de H2O. Iar primele trei locuri la categoria ambarcatiuni vor fi rasplatite cu 1000 de lei cash pentru locul I, 3 invitatii personalizate la Electric Castle pentru locul II si skipass-uri de weekend pentru toti membrii echipei ce va ocupa locul III. Acelasi premiul il va primi si cel mai bun echipaj feminin.

In premiera, Arena Platos Paltinis gazduieste una dintre faimoasele Backyard Party, un nou concept ce a pus Sibiul pe jar. Imediat dupa incheierea concursului, DJ Cipi Hampu si DJ Zara Alex vor porni cea mai tare petrecere a sezonului, Backyard Winter Matinee. Backyard este un concept 100% local, sibian, care a prins amploare in ultimul an si care incurajeaza distractia in aer liber. Alaturi de cei doi DJ sibieni, petrecerea va fi animata de DJ Elless din Timisoara, DJ rezident la Epic Society si la Ponton Casa Baraj, unde au loc unele dintre cele mai tari petreceri din vestul tarii. Petrecerea de la Arena Platos este programata sa inceapa la ora 15 si va dura pana aproape de miezul noptii. Intrarea este gratuita. Evenimentul este organizat in colaborare cu Josh & Partners.

Chiar daca sezonul de evenimente se va inchide duminica, partiile vor ramane deschise si in urmatoarele trei weekenduri, pana in 25 martie. „Vremea ne-a ajutat din plin anul acesta, zapada se prezinta in conditii foarte bune pentru schiat iar din acest motiv ne-am gandit sa tinem deschise partiile in weekenduri cat timp putem oferi zapada de calitate”, spune Ioana Dragomir, administratorul resortului. Instalatiile vor functiona sambata si duminica intre orele 10 si 17.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *