Emisiunea aniversara Medias 750 : Biserica Sfanta Margareta

Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea aniversara Medias, 750 de ani de atestare documentara, vineri, 11 august 2017, disponibila in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul nostru online:http://romfilatelia.ro/store/

Cele patru marci postale ale emisiunii si albumul filatelic special prezinta, intr-o maniera originala, orasul considerat un muzeu in aer liber, celebrand secole de istorie, traditii si cultura. Pe timbrul cu valoarea de 16 lei sunt reprezentate Biserica Sfanta Margareta dar si unul din cei doi lei, simbol al casei Schuller.

Lacas de cult, un adevarat monument istoric in sine dar si cea mai veche constructie de piatra din oras este Biserica Sfanta Margareta, a carei prima mentiune documentara dateaza din 1414. Constructia este finalizata la 1488, fapt consemnat in cronica lui Georg Soterius. Paleta arhitecturala si picturala este foarte bogata: scuturi pictate, blazoanele Batorestilor si ale lui Matei Corvin, iar altarul cuprinde numeroase scene biblice.

Casa Schuller este atestata documentar in anul 1588, ca fiind proprietatea lui Johannes Schuller, primarul Mediasului la acea vreme. In vechile cronici fiind pomenita cu mult timp inainte de anul 1588.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *