Emisiunea aniversara Medias 750 : Turnul Croitorilor, Torcatoarea si Catedrala Ortodoxa cu Hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”

Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea aniversara Medias, 750 de ani de atestare documentara, vineri, 11 august 2017, disponibila in magazinele Romfilatelia din Bucuresti, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, precum si in magazinul nostru online:http://romfilatelia.ro/store/

Cele patru marci postale ale emisiunii si albumul filatelic special prezinta, intr-o maniera originala, orasul considerat un muzeu in aer liber, celebrand secole de istorie, traditii si cultura.

Turnul Croitorilor, Torcatoarea si Catedrala Ortodoxa cu Hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” se regasesc pe timbrul cu valoarea de 4 lei.

 

Turnul Croitorilor, turn si bastion de aparare, ni se prezinta astazi sub forma unei cladiri cu arhitectura simpla. Trei dintre incaperile sale au fost folosite in cursul evului mediu, drept inchisoare. Alaturat acestui turn, statuia „Torcatoarea”, ce troneaza deasupra cladirii a dat nastere unor ipoteze, una dintre ele avand legatura cu Ursitoarele care determina destinul omului inca de la nastere.

Catedrala Ortodoxa cu Hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” a fost construita intre anii 1929 si 1935 dupa planurile arhitectului George Placinteanu Liteanu din Bucuresti. Construita in stil bizantin, catedrala are o suprafata de peste 500 de metri patrati. Picturile interioare au fost realizate de catre pictorul pitestean Gheorghe Belizarie. Exteriorul catedralei este la fel de impresionant ca si interiorul, fiind evidente influentele stilului brancovenesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *