Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale

„Caravana filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale” ajunge, azi la Medias. Timp de trei seri, in perioada 28 – 30 iulie, in Piata Regele Ferdinand I, cu incepere de la ora 21.00, vor fi prezentate filme pentru toate gusturile.

Programul proiectiilor debuteaza vineri, 28 iulie, cu filmul muzical ”In fiecare zi mi-e dor de tine”, regia Gheorghe Vitanidis, avandu-i in rolurile principale pe Stela Popescu, Marin Moraru, Jean Constantin, Florin Piersic, Iurie Darie.

Sambata, 29 iulie, publicul se va intalni cu actorul Mircea Diaconu, invitatul special al „Caravanei filmului romanesc” la Medias, care va fi prezent la proiectia celor doua filme in care detine rol principal: ”Zambet de soare”, regia Elisabeta Bostan si ”Doar cu buletinul la Paris”, regia Serban Marinescu.

„Zambet de soare“ este o comedie muzicala, care spune povestea unor elevi din clasa XII care „evadeaza, prin intermediul muzicii, incercand sa scape de stresul examenului de bacalaureat. Astfel, ei devin personaje de basm, iar profesorii lor devin zmei sau imparati… In aceasta fantezie muzicala, alaturi de Mircea Diaconu, au roluri principale Bianca Brad si Carmen Galin.

 „Doar cu buletinul la Paris“ este tot o comedie, insa una amara, care prezinta aventura personajului principal, profesorul de sport (Mircea Diaconu), care toata viata a economisit bani sa ajunga la Paris, dar care, printr-un complex de imprejurari, nu merge nici la Paris si, in plus, ramane si fara bani. Filmul este o satira la adresa societatii romanesti, cu Mircea Diaconu, Dorel Visan, Florin Zamfirescu, Razvan Vasilescu, Rodica Lazar.  

„Concertul”, regia Radu Mihaileanu, va incheia, duminica, 30 iulie, seria celor trei seri de film romanesc. Filmul este o coproductie internationala in care eroul principal, Andrei Filipov, dirijorul de renume international ajunge om de serviciu al Teatrului Balsoi din Moscova. Dar, din iubirea uriasa pentru muzica si din loialitate fata de prietenii din fosta orchestra, reuseste sa mearga la Paris, pentru un concert care ii va redeschide drumul spre marile scene ale lumi. Filmul „Concertul” a primit numeroase premii sau nominalizari la prestigioase festivaluri internationale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César.

„Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul/Capodopere ale cinematografiei nationale” este un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura in parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv in care isi continua seria evenimentelor cultural-educative. La Medias, proiectul este organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Medias. Accesul publicului este gratuit, in limita locurilor disponibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *