Voluntari din SUA muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Medias

Saptamana aceasta, 10 voluntari din SUA muncesc pe santierul Habitat for Humanity din Medias, pentru a ajuta 200 de tineri din grupuri vulnerabile sa aiba o viata independenta. Voluntarii, care se afla pentru prima data in Romania, lucreaza la reabilitarea unei cladiri care va fi transformata intr-o structura de economie sociala, cu scopul de a crea un spatiu unde tinerii vor invata diferite deprinderi.

“Au fost foarte multe optiuni de voluntariat, dar mereu mi-am dorit să aflu mai multe despre Romania deoarece este tara in care s-a nascut mama sotului meu, care a emigrat inca din copilarie in SUA, alaturi de familia sa. Ma simt extrem de onorata sa contribui si eu la acest proiect, avand in vedere ca mi-am dedicat cariera ajutorarii persoanelor cu dizabilităti fizice si psihice. Asadar, beneficiarii pentru care muncim pe santier sunt motivul alegerii mele de a veni la Medias,” a marturisit Denise Rowe.

Charlie Milkovits, un alt voluntar, spune ca a venit in Romania deoarece nu mai calatorise pana acum in aceasta parte a lumii si ca auzise foarte multe lucruri frumoase despre experientele de voluntariat de aici de la prieteni. „Apreciez foarte mult oportunitatea de a ma implica in proiecte de constructie dedicate persoanelor din grupuri vulnerabile deoarece imi ofera o imagine clara asupra dificultatilor cu care se confrunta o tara,” a adaugat Charlie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *