De vorba cu Costin Soare (video)

Mediesenii s-au bucurat aseara de calatoria muzicala propusa  de Costin Soare. Chitaristul a poposit in orasul nostru in cadrul turneului “De la Bach la Beatles”, avand parte de un public numeros la Biserica Sf. Margareta. In cadrul concertului de aproape o ora, Costin a cantat si la o chitara special facuta pentru acest turneu, de catre cei de la HORA. La finalul turneului instrumentul o sa fie daruit unui tanar din Sibiu.

Dupa concert am facut un interviu cu Costin, care s-a aflat pentru prima oara la Medias. Am vorbit despre turneu, cum si-a pregatit setlistul, acustica Bisericii Sf. Margareta, noua chitara de la Hora, si intalnirea cu publicul mediesean.

Costin Soare este unul dintre cei mai apreciati si activi artisti romani, imbinand in mod fericit o frumoasa cariera concertistica (chitarist si lutist) cu cea pedagogica (profesor la C.N.A. „Dinu Lipatti”, Bucuresti si prof. asoc. la Universitatea Nationala de Muzica), fiind, de asemenea, director artistic al Festivalului International „Serile de chitara”(www.seriledechitara.ro), manifestare de succes ajunsa la a sasea editie, in cadrul careia concerteaza chitaristi de top din intreaga lume.

Cu o experienta de trei turnee nationale la activ (Muzica in palatele Romaniei/2016; Armonii pascale/2015 – alaturi de actrita Daniela Nane; Nocturne si dansuri/2013), un CD lansat in 2014 (Nocturne si dansuri) si altul in 2017 (Twenty Shades of Music, alaturi de flautistul Ion Bogdan Stefanescu), membru permanent a doua ansambluri camerale (flaut-chitara, cu Ion Bogdan Stefanescu si voce-chitara, cu mezzosoprana Claudia Codreanu), chitaristul Costin Soare este un promotor neobosit al muzicii clasice de foarte buna calitate, prin intermediul unui instrument a carui voce intima si repertoriu sunt apreciate de publicul larg.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”, iar in week-end te astept sambata la „Ring Hit” si duminica la „Hot and Fresh”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.