Finalista judeteana la sah s-a decis in meciul de baraj

Ieri, 9 iunie 2017,ora 10, avut loc la Medias finala pe judetul Sibiu a Campionatului National de Sah “Elisabeta Polihroniade” – echipe mixte, editia a V-a 2017, pentru ciclul primar, gimnazial si liceal, la Liceul Teoretic ”Axente Sever” Medias Str. A. Iancu, nr. 18, in sala de sport.

Competitia a fost organizata de A.C.S. “Elisabeta Polihroniade”, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de sah, Inspectoratul scolar al Judetului Sibiu si sustinut de SNGN Romgaz SA .

Competitia a inceput cu sedinta tehnica condusa de echipa de arbitrii FIDE, Radu Pompiliu Sofran, Emil-Aurel Deliman si asistent-arbitru Hodarnau St. Stefan . Au fost prezentate cateva reguli de baza, detaliile concursului si sistemele de joc pentru fiecare grupa specifica, dupa care s-a desfasurat acest tip de turneu. Echipele fiind mixte, alcatuite din cate trei baieti si o fata, fiind cuprinse in proiectul national „Educatie prin sah in invatamantul preuniversitar”. Competitia s-a jucat dupa Regulamentul FIDE (Federatia Internationala de sah), in sistem elvetian (mixt) pe 5 runde, cu un timp de joc de 30 minute pentru intreaga partida.

Finalista judeteana la sah s-a decis in meciul de baraj scoala Gimnaziala „I. Moraru” Darlos si liceeni de la SNG Medias au invins , ei sunt noii campioni judeteni.

La runda finala, dupa scurgerea timpului regulamentar de joc la meciul de baraj, s-au inregistrat urmatoarele rezultate :

– Clasele I-IV- urban

– Scoala Gimnaziala ´̋CIRESARII̋ Echipa nr.1 locul 1

̶ Scoala Gimnaziala ´̋CIRESARII̋ Echipa nr.2 locul 2

– Scoala Gimnaziala „George Popa” Medias – echipa A- locul 3

Clasele V-VIII- urban

–– scoala Gimnaziala ”M. Eminescu” Medias locul 1

– scoala Gimnaziala ”C. I. Motas” Medias – locul 2

– Scoala Gimnaziala „George Popa” Medias – echipa A- locul 3

Clasele V-VIII- rural

– scoala Gimnaziala „I. Moraru” Darlos – locul 1 – campioni judeteni

Liceu

– Echipa Liceului SNG Medias; locul 1 – campioni judeteni

– Echipa Liceului Axente Sever Medias; locul 2

– Echipa Liceului St.L.Roth Medias; locul 3

– Echipa Liceului N. Teclu Copsa Mica; locul 4

Toti participantii si cadrele didactice care i-au insotit au primit diplome de participare din partea: inspectorul scolar de specialitate, prof. Mircea Galata (Inspectoratul scolar Judetean Sibiu) . Echipele clasate la faza judeteana vor participa la Campionatul National scolar de sah „Elisabeta Polihroniade” pentru echipe mixte – faza finala nationala , clasele I-XII, ce se va desfasura in perioada 11-13 iunie a.c., in statiunea Baile Olanesti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *