Voluntari elvetieni pe santierele mediesene

Aproape 50 de tineri de la Scoala Internationala din Zurich au venit sa faca voluntariat la Medias. In saptamana 5-11 iunie, voluntari de la Scoala Internationala din Zurich, Elevetia, impreuna cu beneficiarii directi ai proiectului celor de la Phoenix – Speranta i-au parte la lucrarile de pe cele doua şantiere, fapt caruia i se acorda un important rol educativ.

Asociatia Phoenix-Speranta a obtinut anul trecut o finantare de 1,09 milioane euro din partea Fundatiilor Velux din Danemarca. Banii sunt folositi pentru infiintarea unui complex de servicii de integrare socio-profesionala pentru persoane vulnerabile la Medias. Partenerii proiectului sunt Primaria Medias, prin Directia de Asistenta Sociala, si Habitat for Humanity Romania, organizatie care si-a asumat misiunea de a eradica locuirea saracacioasa.
Obiectivul principal este crearea de sanse pentru o viata normala, independent, pentru tineri de pana la 25 de ani, expusi excluziunii din cauza vulnerabilitatii create de lipsa scolarizarii, saracie extrema, etnie, dizabilitate sau familie monoparentala.

Alaturi de voluntarii din Zurich, muncesc si medieseni voluntari ai Subfilialei Crucii Rosii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *