Weekend freestyle la Arena Platos

Trei evenimente distincte au adunat crema snowboarderilor si schiorilor specializati in freestyle in weekendul ce a trecut, in complexul de ski si snowboard Arena Platos Paltinis. Cei mai buni romani au avut concurenta serioasa: un grup numeros de tineri snowboarderi veniti tocmai din Bulgaria pentru etapa din acest an a World Rookie Tour, Transylvania Rookie Fest.
Weekendul a debutat cu Arena Freestyle Open, cea mai importanta competitie de profil din tara. Candva etapa a unui campionat national, concursul de la Paltinis a devenit un adevarat spectacol, cu sportivi ce isi imbunatatesc considerabil tehnica de la an la an. 38 de concurenti, dintre care opt schiori, s-au aliniat la linia de start in fun-park-ul complexului, pregatit pe patru terase cu elemente de dificultate mica, medie si mare.
Credit foto: Tibi Hila – hila.ro
Evident, snowboarderii au dus greul concursului, insa trick-uri surprinzatoare au iesit si din evolutia celor opt schiori. Gergo Iszlay, 20 de ani, din Miercurea Ciuc, a castigat principala categorie de concurs, snowboard adulti, urmat de bulgarii Slavov Konstantin si Petrov Kamen. Acesta din urma a concurat la doua categorii si s-a clasat la ambele pe podium, castigand categoria rookies. Alaturi de el, pe podiumul acestei categorii au mai urcat Matyias Iszlay din Miercurea Ciuc si Slavov Konstantin. Sibianul Matteo Spagli a castigat la categoria Groms, sub 16 ani, urmat de Tudor Pitulea din Bucuresti si Emil Sunkov din Bulgaria.
Categoria ski a fost o afacere 100% romaneasca. Koppany Pap a castigat un nou concurs la Arena Platos Paltinis, locul secund fiind ocupat de Botond Simonffy, iar pe ultima pozitie s-a clasat Akos Kovacs din Targu Mures. La 59 de ani, sibianul Florin Mirescu a avut un parcurs impecabil, spectaculos, fiind un adevarat exemplu pentru tanara generatie de freestyleri. Valoarea totala a premiilor oferite de H2O si Benjamin depaseste 5000 de lei.
Credit foto: Tibi Hila – hila.ro
Cei mai tineri dintre concurentii Arena Freestyle Open s-au intrecut duminica pentru cate un loc in marea finala a World Rookie Tour, ce anul acesta va avea loc la Kaprun, in Austria. Iar lucrurile au stat putin diferit. Castigator la AFO la categoria Groms, Matteo Spagli a incheiat doar pe pozitia a treia concursul international, castigat de Emil Sunkov din Bulgaria. La Rookies, Kamen Petrov, Anastas Sunkov si Konstantin Slavov au dominat concursul, surclasand ceilalti trei concurenti romani. Ambii ocupanti ai primei pozitii au primit drept premiu tichetul de participare la finala World Rookie Tour precum si premii din partea H2O.
Tot duminica, cu ocazia World Snowboard Day, Burton Learn to Ride Project, Boarder`s Store si Arena Platos Paltinis au adus un strop de fericire copiilor de la Fundatia ”Un Copil, O Speranta”. Micutii au invatat tainele snowboardului de la instructorii Burton si au petrecut o zi minunata in aerul curat al statiunii Paltinis.
Credit foto: Tibi Hila – hila.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *