Participare numeroasa la concursurile Arena Platos Paltinis

Unii dintre cei mai experimentati sportivi in sporturile de iarna au poposit in weekend la Arena Platos Paltinis, pentru doua dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului. Sambata a fost ziua schiorilor si boarderilor, care au avut in fata un traseu pregatit de echipa Arena Platos, impreuna cu unul dintre cei mai buni schiori din tara, Alexandru Barbu.

Credit foto: Tibi Hila – hila.ro

Concursul de ski si snowboard 4 cross s-a desfasurat in fun-park-ul complexului, amenajat intr-un mod diferit fata de zilele obisnuite. Traseul a pornit cu doua valuri imediat dupa poarta de start, apoi cu doua kickere, cu o lungime de 8 si 10 metri, urmate de doua contrapante de stanga si de dreapta, un nou kicker inaintea portiunii abrupte, iar la aterizare, cu o noua contrapanta, dar si un viraj inainte de poarta de finish.

„A fost un traseu extrem de tehnic, marcat foarte de bine de Alex Barbu. Practic, nu a prea fost loc de greseli, iar concurentii au avut nevoie de concentrare maxima pentru a obtine un loc pe podium”, spune Radu Lungu, organizatorul de competitii al complexului Arena Platos Paltinis.

Participarea la concursul de cross a fost extrem de numeroasa, 18 concurenti la categoria ski si 24 la categoria snowboard, veniti din toate colturile tarii. Fiecare concurent a avut o coborare cronometrata, cei mai buni 16 la fiecare categorie avansand in faza urmatoare, in patru grupe de cate patru. Apoi, in sistem eliminatoriu, din fiecare grupa au avansat in faza urmatoare cate doi concurenti, pana la finala de 4. La ski, Pap Koppany din Miercurea Ciuc a castigat din nou acest concurs, celelalte doua locuri de pe podium fiind ocupate de Thomas Cojanu si Robert Fratila din Sinaia.

Credit foto: Tibi Hila – hila.ro

La snowboard, campionul de anul trecut a incheiat doar pe locul IV, insa a ajuns pe podium dupa ce ocupantul locului III a fost descalificat pentru contact intentionat in faza finala. Primul loc a fost ocupat de Andrei Subran din Azuga, locul secund de Vlad Trambitas din Sibiu, iar locul III de Zoltan Reisz din Miercurea Ciuc. Toti castigatorii au fost premiati de partenerul concursului, H2O, iar cei din categoria ski si cu vouchere oferite de Picture Clothing.

Duminica, schiurile si placile au luat loc in rastel si au fost inlocuite de biciclete. 47 de concurenti din Bucuresti, Cluj, Brasov, Botosani, Hunedoara, Timisoara, Alba, Bistrita, Targu Mures si multe alte localitati s-au inscris la start in acest concurs-spectacol.

In prima faza a competitiei, toti concurentii au avut de parcurs simultan traseul partiei de sanii, iar primii 32 au avansat in faza urmatoare, pe traseul de cross, in grupe de cate patru. Gabor Pal din Miercurea Ciuc a incheiat competitia pe locul I, urmat de Vincze Punkosti din Cluj, Ionut Bodnar din Campulung Moldovenesc si de Ovidiu Seician si Dan Dobra din Sibiu. Toti ocupantii podiumului au fost premiati de Five Ten.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *