Colaborare medieseana pe scena Festivalului WOMAD

Vineri seara, in cadrul concertului Zmei3, de la Festivalul WOMAD din Marea Britanie, Paula Turcas va purta o tinuta realizata special de designerul mediesean Andra Handaric. Detalii despre aceasta colaborare in premiera am aflat de la Andra.

Andra Handaric_1

“Ca si un prunc, colaborarea ANDRAHANDARICstudio cu Zmei3, proiect inca in fasa, s-a nascut din dragoste. O dragoste viscerala pentru origini, o dragoste care ne intoarce la radacini si care e insasi radacina nazuintelor noastre ca artisti. Ambele proiecte, atat ANDRAHANDARICstudio cat si Zmei3, isi gasesc inspiratia in satul stravechi, cutumele stramosesti, spiritul romanesc neslefuit, avand ca demers principal interpretarea acestor elemente intr-o estetica personala si readucerea lor in contextul contemporan.

Aceasta compatibilitate la nivel de limbaj a facut ca si colaborarea noastra sa se dezvolte intr-o maniera foarte organica. Astfel incat dupa o prima intalnire in cadrul TIFF-ului, unde am si participat la un emotionant concert de-al trupei, am primit propunerea de a ma ocupa de imaginea lor, indeosebi a Paulei, la nivel de costum si de styling, pentru prima lor prezenta in cadrul festivalului WOMAD din Marea Britanie.

Comunicarea dintre noi a fost una prolifica asa incat, cand Paula a venit din Berlin pentru a doua oara, aveam cateva propuneri de costum, iar alegerea finala a fost cea preferata de amandoua- o tinuta all-black cu un accent traditional, ce aminteste de cromatica sobra a costumelor traditionale din zona Sibiului. In ADN-ul tinutei se regasesc atat identitatea Paulei, ca fiica a unui preot transilvan, spiritul ancestral romanesc, materializat in suprapunerile de texturi si in detaliile de finisaj brut al pielii, cat si volubilitatea unui personaj contemporan. Acest proiect este asadar “episodul pilot” al unei colaborari pe termen lung cu Zmei3 si un bun prilej de a ma lansa intr-un univers cu totul aparte, dar foarte indragit de mine- design-ul de costum”.

33 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *