Castigatorii pe judetul Sibiu a Campionatului National de Sah “Elisabeta Polihroniade”

Ieri dimineata a avut loc la Medias finala pe judetul Sibiu a Campionatului National de Sah “Elisabeta Polihroniade” – echipe mixte, 2016 la Liceul Teoretic ”Axente Sever” , pentru ciclul primar, gimnazial si liceal.
Competitia a fost organizata de Asociatia Clubul Sportiv “Elisabeta Polihroniade”, impreuna cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Ministerul Tineretului si Sportului, Federatia Romana de Sah, Inspectoratul Scolar al Judetului Sibiu si sustinut de SNGN Romgaz SA .

sahiunie2016
Competitia a inceput cu sedinta tehnica condusa de echipa de arbitrii FIDE, Radu Pompiliu Sofran, Emil-Aurel Deliman si Hodarnau St. Stefan . Au fost prezentate cateva reguli de baza, detaliile concursului si sistemele de joc pentru fiecare grupa specifica, dupa care s-a desfasurat turneul.

Echipele fiind mixte, alcatuite din cate trei baieti si o fata, fiind cuprinse in proiectul national „Educatie prin sah in invatamantul preuniversitar”.
Competitia s-a jucat dupa Regulamentul FIDE (Federatia Internationala de sah), in sistem elvetian (mixt) pe distanta de 5 runde, cu un timp de joc de 30 minute pentru intreaga partida.

A fost un concurs cu multe meciuri spectaculoase, cu rasturnari de situatii, specifice copiilor, dar foarte important pentru fiecare in parte.

La runda finala, dupa scurgerea timpului regulamentar de joc la meciul de baraj, s-au inregistrat urmatoarele rezultate :
– Clasele I-IV
– Şcoala Gimnaziala „George Popa” Medias
– Scoala ”Ciresarii” Medias (Sc.Gen.nr.3)-echipa nr.1
– Scoala ”Ciresarii” Medias (Sc.Gen.nr.3)-echipa nr.2
– Scoala ”Ciresarii” Medias (Sc.Gen.nr.3)-echipa nr.3

Clasele V-VIII
– Scoala Gimnaziala ”Nicolae. Iorga,, sibiu – locul 1
– Scoala Gimnaziala „I. Moraru” Dirlos – locul 2
– Scoala Gimnaziala ”C. I. Motas” Medias (Sc.Gen.nr.8) – locul 3
– Scoala cu clasele I – VIII Cristian Sibiu – locul 4
– Scoala Gimnaziala ”M. Eminescu” Medias – locul 5
– Scoala ”Ciresarii” Medias (Sc.Gen.nr.3) – locul 6
– Şcoala Gimnaziala „George Popa” Medias- locul 7

Liceu

– Echipa Liceului SNG Medias;

S-au acordat medalii si diplome pentru fiecare dintre cele patru mese (clasamentul a fost realizat dupa numarul de puncte obtinut de acestia, indiferent de numarul de partide jucate, iar in caz de egalitate, varsta mai mica are prioritate).

sahpremiiiunie2016

Toti participantii si cadrele didactice care i-au insotit au primit diplome de participare din partea: inspectorul scolar de specialitate, prof. Mircea Galata (Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu) . Echipele clasate la faza judeteana vor participa la Campionatul National Scolar de Sah „Elisabeta Polihroniade” pentru echipe mixte – faza finala, clasele I-IV, V-VIII si IX-XIII, ce se va desfasura in perioada 16-19 iunie a.c., in statiunea Baile Olanesti.

26 de comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *