Brita Falch- Leutert si Jürg Leutert concerteaza la Medias

Brita Falch- Leutert si Jürg Leutert concerteaza la Medias. Cei doi muzicieni din Norvegia si Cehia, vor sustine un concert la Biserica Sf.Margareta, luni 13 iunie a.c., de la ora 19:00.

Ambii muzicieni au fost vreme de 17 ani cantori, dirijori si profesori de muzica pe insulele Lofoten, in nordul Norvegiei. Jürg a predat instrumente cu coarde, a infiintat o orchestra de copii si tinereret si a condus corul Vestlofoten Damekor. Cu acesta a sustinut in prezenta M. S. Regina Sonja, la aniversarea a 100 de ani de la introducerea dreptului universal de vot, un program muzical cu lucrari apartinand mai multor compozitoare din diferite secole si provenind din diferite culturi. Intrucat o mare parte din lucrari nu erau scrise pentru distributia disponibila, sotii Leutert au refacut aranjamentul muzical potrivit cu aceasta.

Brita Falch- Leutert si Jürg Leutert

In calitate de cantori au prezentat in ultimii ani patru lucrari baroce diferite pentru perioada pascala, adaugandu-le vechiul text norvegian si adaptandu-le muzical la conditiile locale. Aceasta initiativa de a face accesibil material muzical necunoscut muzicienilor si publicului o vor continua impreuna si in Transilvania. Amandoi pun un accent deosebit pe diversificarea sunetului corului si optimizarea posibilitatilor sale, pe nuante si culori ale sunetului. Astfel incearca sa sustina diferitele stiluri si moduri de exprimare in interpretarea vocala si in muzica in general. La acestea se adauga ca parte esentiala de comunicare prin muzica integrarea repertoriului in contexte locale date.

Jürg Leutert este din februarie 2015 dirijorul Corului Bach din Sibiu si directorul muzical al Bisericii Evanghelice C. A. din Romania. Brita Falch Leutert a preluat la aceeasi data functia de cantor si organista la Biserica Evanghelica din Sibiu. Ea il sprijina si suplineste pe Jürg atunci cand este cazul.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *