Starea partiilor de schi de la Sureanu si Arieseni

Pentru amatorii de schi, postez detalii despre starea partiilor de schi de la Sureanu si Arieseni, din judetul Alba. In ciuda incalzirii din ultimele zile, care a afectat calitatea zapezii de pe partii, sezonul continua in conditii bune la Sureanu. Din cele noua partii, sunt deschise sase, iar stratul de zapada este suficient pentru schi si snowboarding. Singura problema o reprezinta drumul intre lacul Oasa si partii, care incepe sa prezinte santuri si gropi, din cauza incalzirii vremii.

Sureanu - foto Rares Tileaga

Se poate schia pe sase dintre cele noua partii (adica A_1, A_2, A_3, C_1, C_3, C_4), insa calitatea zapezii a fost recent afectata de incalzirea vremii. Exista, pe toata suprafata partiilor, o crusta de zapada inghetata, ceea ce face dificila coborarea in siguranta, in special pentru incepatori. Stratul de zapada batatorita masoara circa 20-25 cm, iar cel de zapada nebatatorita intre 30 si 50 cm. De asemenea, zonele alpine de off-piste de la Sureanu sunt mai putin recomandate, zapada fiind foarte grea, apatoasa, aproape impracticabila. Din cele trei instalatii de transport pe cablu, functioneaza teleschiul „Curmatura” si telescaunul.

Aceeasi incalzire a vremii a afectat, intrucatva, si starea partiilor de la Arieseni, care prezinta o zapada greoaie, tasata, dificila la alunecare. Totusi, sezonul continua pana si in aceste conditii la Arieseni. Stratul de zapada este inca suficient, pe partiile Vartop 1 si Vartop 2, astfel ca sporturile de iarna pot fi practicate in conditii relativ bune la Arieseni. Zapada a fost afectata de incalzirea vremii, devenind apatoasa, greu de abordat in special de catre incepatori. Instalatiile de transport pe cablu vor functiona in regim normal. Informatii oferite de Florian-Rares Tileaga, monitor schi in Muntii Sureanu.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *