Vernisajul expozitiei “Randuiala saseasca” (video)

Primaria Municipiului Medias in parteneriat cu Complexul National Muzeal Astra organizeaza expozitia”Randuiala saseasca”, in perioada 7 iunie – 4 octombrie 2019, la sediul Muzeului Municipal Medias.

Expozitia”Randuiala saseasca”reflecta o imagine a comunitatii sasesti de odinioara create prin regulile ce le ordonau atat viata privata cat si pe cea ecleziastica. in prim-plan este evidentiat ansamblul arhitecturii tipice satului sasesc, cu biserica, scoala si casa parohiala care dominau asezarea, cu gospodariile ordonate de-a lungul drumurilor.

Printre bunurile culturale selectate spre a fi expuse se numara piese de port popular, textile de interior precum si piese de mobilier pictat. Expozitia este completata prin imagini sugestive selectate din arhiva Muzeului ASTRA şi prin texte bilingve.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne intalnim pe unde la Radio Ring, miercuri la talk-show-ul „Lentila de Contact”. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40728306806.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.