Sambata este Arena Freestyle Open

Sporturile extreme revin in weekend in complexul de ski si snowboard Arena Platos Paltinis. Unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului are loc sambata, 20 ianuarie a.c.. Arena Freestyle Open va aduce la Sibiu cei mai spectaculosi boarderi si free-ski-eri, temerari pentru care sariturile, rostogolirile aeriene si aterizarile spectaculoase fac parte din cotidian.

Fata de evenimentele precedente din cadrul Arena Freestyle Open, anul acesta concursul va avea un format diferit. Concursul de slopestyle a fost impartit in doua, pentru mai multa dinamica si spectaculozitate. Primul concurs e un concurs de Big Air. In fun-park au fost amenajate doua kickere, unul de mari dimensiuni pentru concurentii experimentati si unul mai mic, pentru amatori sau pentru concurentii mai tineri.

Kickerul principal are peste 2 metri inaltime si un gap de 8 metri intre trambulina si aterizare, ceea ce va duce, cu siguranta, la sarituri care mai de care mai spectaculoase. Cel mic are o inaltime de doar un metru si un spatiu de 3.5 metri intre trambulina si aterizare. Fiecare concurent va putea sa efectueze trei sarituri, cele mai bune doua urmand sa fie luate in considerare pentru punctaj. Al doilea concurs e de alunecare pe teava. Elementul are sase metri lungime, cu extensii pentru a putea fi accesat si din partile laterale. Ambele concursuri sunt deschise si pentru schiori si pentru snowboarderi.

Inscrierile in concursuri vor avea loc vineri, intre 10 si 17 in apreski-ul complexului. Intre aceleasi ore, concurentii care au incheiat procedura de inscriere pot face antrenamente pentru concursul din ziua urmatoare. Sambata, concursul incepe cu sedinta tehnica, la ora 10:30. Concurentii sunt impartiti in mai multe categorii, fete si baieti, fiecare cu subcategorii de varsta, groms & rookies si adulti.

Tinerii vor incepe calificarile la 11 cei de la snowboard si 11:30 cei de la ski, urmati de snowboarderii si schiorii adulti. Finalele la snowboard vor incepe la ora 13 iar finalele de ski la ora 14. Arena Freestyle Open se va incheia cu concursul de alunecare pe teava, ce incepe la ora 18 si cu afterparty-ul din apreski ce va incepe la ora 20. Valoarea totala a premiilor ce vor fi acordate in acest weekend depaseste 10.000 de lei.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.