Prezentarea siglei „Medias 750 de ani”

In cursul zilei de azi, la Primaria Medias a fost prezentat proiectul de identitate vizuala „Medias 750”, prin care se celebreaza 750 de ani de la atestarea documentara a municipiului de pe Tarnava Mare.

Prezentarea publica a proiectului a fost facuta de catre domnul Rares Budac, director general iDesign Romania, acesta explicand atat conceptul care a stat la baza, cat si declinarile vizuale ale acesteia. Materialul prezentat se poate vizualiza aici.

In urma unui concurs public, in cadrul caruia mediesenii au fost invitati sa voteze logo-ul dorit, a fost desemnat drept castigator conceptul creat de asocierea dintre iDesign Romania, Tvorenie Design si Comentis Pro.

Sigla „Medias 750” va fi folosita pentru toate materialele promotionale incepand de la tricouri, sepci, mape pana la cani, pixuri etc.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

4 comentarii


 1. Te rog Mircea adresează-i domnului Rareș Budac următoarea întrebări :
  Pot fi utilizate și implementate toate cele 15 variante prezentate în vizualizare, mai ales cele cu text în limba română, sau este obligatorie numai cea prezentată în competiție pentru votare ?
  Întrucât foarte puține persoane, firme și instituții cunosc sigla oficială, ce se are în vedere pentru a se trece cât mai repede la o popularizare masivă a siglei ?
  Propun ca răspunsurile la aceste întrebări să fie făcute publice și cunoscute de cât mai mulți din cei care sunt interesați. 2. Buna ziua,

  Va raspund punctual la intrebari:
  1. Este vorba de o singura indentitate vizuala – cu mai multe declinari, fiecare putand fi folosita in functie de contextul de impementare – unitatea vizuala o va conferi forma tipului de litera (typography) creata, iar particula me poate impurmuta oricare din declinarile vizuale prezentate, si multe altele. Acest tip de identitate vizuala versatila nu este o noutate, fiind folosit in branding de multi ani. Un exemplu local este brandul Emag, cel mai mare magazin online din Romania.
  Pentru a fi mai clar inteles, dau un exemplu cand s-ar potrivii o implementare – context – ziua iei, toate materialele pot purta declinarea vizuala cu motive romanesti.
  2. Pe masura ce se va definitiva agenda de evenimente a Medias 750, acestea vor primi un manual de identitate care explica modul de aplicare si folosire a siglei si a altor elemente obligatorii. Un prim pas pentru popularizarea conceptului a fost conferinta de presa de ieri, evident vor urma multe altele. Exemple de manuale de identitate vizuala si ce contin acestea puteti gasi aici: https://issuu.com/janjaneczek?gclid=CKqIk4_mudECFRRmGwodlaQKSg
  Daca va mai poti fi de folos cu informatii, va stau la dispozitie.


 3. Mulțumesc domnului Budac pentru amabilitatea și promptitudinea răspunsurilor date.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.