Medieşenii sunt invitaţi să vadă piesa de teatru Balkanexpres

Sâmbătă, 4 februarie a.c., medieşenii sunt invitaţi să vadă piesa de teatru Balkanexpres, regizată de medieşeanul Marius Cisar. Spectacolul începe la ora 19:00. Detalii despre procurarea biletelor ai în afiş.

Actorii trupei de teatru “Redoute”, joacă piesa in memoria regizorului medieşean, care a murit în anul 2020. Actorul Marius Cisar s-a născut în Mediaş, a absolvit Liceul Automecanica, iar mai apoi  a fost absolvent al Academiei de Arte George Enescu din Iaşi, Facultatea de Teatru, promoţia 1994. De atunci, a devenit actor al Teatrului „Sică Alexandrescu” din Braşov unde a devenit cunoscut publicului prin cele peste cincizeci de roluri interpretate.

Balkanexpres este o adaptare după o piesa de teatru cunoscută din dramaturgia universală, și regizată de Marius Cisar, într-o viziune originală și modernă, cu tendințe balcanice.

Piesa este o tragicomedie, cu câteva scene de sine stătătoare, iar limbajul necenzurat al personajelor creează comicul situației.

Declamare pe scenă și modul de manifestăre al personajelor formează subiecte incitante și răsturnări de situație, pe care le întâlnim în viața cotidiană sub diverse forme. Fiecare scenă ține să evidențieze o realitate cruntă, și confuză în care societatea se regăsește.

Textul în profunzimea lui reflecta psihoze și intrigi, bine conturate, dar care, până la urmă sunt îndulcite cu un limbaj colorat, și sentimente sincere.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.