Hai La Perne să vezi filmul Metronom!

Medieșenii sunt invitati azi, 5 august a.c., de la ora 21:30 la Festivalul de film în aer liber “La Perne” să vadă filmul „Metronom”. Producția câștigat premiul pentru regie Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2022. Regizorul Alexandru Belc spune povestea a doi liceeni care scriu, în timpul comunismului, scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă.

Cu filmul „Metronom”, Alexandru Belc și-a făcut debutul în lungmetrajul de ficţiune, după documentare precum „8 martie”, din 2012 și „Cinema, mon amour” din 2015.

Cornel Chiriac și-a început cariera la Radio București, unde a realizat emisiunea „Metronom”.Aceasta a fost interzisă de cenzura comunistă în 1968, anul invadării Cehoslovaciei de trupele Pactului de la Varșovia, după ce Cornel Chiriac a difuzat o piesă folk a lui Mircea Florian, care era un protest voalat la adresa intervenției în forță împotriva Primăverii de la Praga. În 1969, Cornel Chiriac s-a refugiat în Occident, și începând din iunie a reluat, la Radio Europa Liberă programul „Metronom”.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.