Hai La Perne să vezi filmul Metronom!

Medieșenii sunt invitati azi, 5 august a.c., de la ora 21:30 la Festivalul de film în aer liber “La Perne” să vadă filmul „Metronom”. Producția câștigat premiul pentru regie Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes 2022. Regizorul Alexandru Belc spune povestea a doi liceeni care scriu, în timpul comunismului, scrisori la emisiunea Metronom de la Europa Liberă.

Cu filmul „Metronom”, Alexandru Belc și-a făcut debutul în lungmetrajul de ficţiune, după documentare precum „8 martie”, din 2012 și „Cinema, mon amour” din 2015.

Cornel Chiriac și-a început cariera la Radio București, unde a realizat emisiunea „Metronom”.Aceasta a fost interzisă de cenzura comunistă în 1968, anul invadării Cehoslovaciei de trupele Pactului de la Varșovia, după ce Cornel Chiriac a difuzat o piesă folk a lui Mircea Florian, care era un protest voalat la adresa intervenției în forță împotriva Primăverii de la Praga. În 1969, Cornel Chiriac s-a refugiat în Occident, și începând din iunie a reluat, la Radio Europa Liberă programul „Metronom”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *