Emmaus – Kantorei canta in premiera la Medias

Stagiunea de concerte „Orgelsommer 2019″ a Bisericii Evanghelice Sf. Margareta din Medias va invita in acesata seara de la ora 18:00, la un concert coral sustinut de EMMAUS-KANTOREI din Germania.

Cantaretii Emmaus-Kantorei Willich, localitate aflata in triunghiul format de orasele Düsseldorf, Krefeld si Mönchengladbach, viziteaza pentru prima data Transilvania. 36 de cantareti, cu varste cuprinse intre 22 si 70 de ani, alaturi de familii si prieteni insotitori, asteapta cu nerabdare sa cunoasca tara si oamenii sai, Transilvania avand o buna reputatie in Germania, fiind considerata „Elvetia” Romaniei.

Dirijorul de cor si cantorul raional Klaus-Peter Pfeifer, care a fondat corul in 1976, a studiat muzica si cantul bisericesc la Dusseldorf. In urma cu multi ani, l-a cunoscut pe Ernst Chrestel din Sibiu, care a studiat, printre altele, muzica bisericeasca. Prin sora sa, organista Ilse Maria Reich, s-au realizat o serie de contacte, ceea ce a facut posibil acest turneu de concerte la Sibiu, Medias, Brasov si Bucuresti.

Programul, care dureaza aproximativ o ora, include muzica corala de Heinrich Schütz, Johann Sebastian Bach, Moritz Hauptmann, Carl Loewe, George Frideric Händel, Georg Phillip Telemann, Felix Mendelssohn Bartholdy, Edward Elgar, Anton Bruckner, László Hamos si numerosi alti compozitori. In plus, aranjamentul muzical al psalmului „Domnul este pastorul meu”, de tanarul compozitor Toni Ulrich, va fi prezentat in prima auditie.

Organistii Denis Richter, Toni Ulrich si Svenja Spickers, cat si flautista Susanne Weber-Spicker participa in acest concert cu piese compuse de Denis Bédard, Padre Michelo Giustiniani, Georg Philipp Telemann, Vincent Lübeck si George Thomas Thalben-Ball. Intrarea este libera.

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.