Municipiul Sibiu participa la Ziua Internationala a Reciclarii Deseurilor Electrice!

Intre  14 – 19 octombrie a.c. se desfasoara in Sibiu, sub egida ”Zilei Internationale a Reciclarii Deseurilor Electrice” (International E-Waste Day), o noua actiune de colectare a deseurilor electrice de la populatie.

Initiata la nivel european de organizatia WEEE Forum, centrul de competenta numarul unu in lume in gestionarea deseurilor electrice, aceasta zi dedicata special pentru a trage un semnal de alarma in privinta deseurilor electrice va avea loc in majoritatea tarilor europene, dar si in alte tari din lume, in data de 14 octombrie 2019.

Volumul deseurilor electrice creste la nivel global cu o rata de 3-4% anual. Conform estimarilor in 2025 se vor genera circa 60 de milioane de tone de deseuri electrice la nivel mondial. Va puteti imagina ca aceasta cantitate este echivalentul a 290.000 de Statui ale Libertatii?

In prioritatile de guvernare ale Uniunii Europene anuntate pana in anul 2030, reciclarea deseurilor electrice este din ce in ce mai necesara, mai importanta. Legislatia nationala care transpune standardele europene se traduce in obligativitatea de a colecta selectiv deseurile electrice, obligativitate care ii revine atat cetateanului, cat si autoritatilor locale, firmelor si institutiilor. De aceea, colectarea deseurilor electrice este o parte esentiala a efortului colectiv care vizeaza protectia mediului inconjurator, dezvoltarea unor sisteme eficiente si incurajarea bunelor obiceiuri in randul populatiei.

Ca intotdeauna, Municipiul Sibiu sustine protectia mediului inconjurator si isi incurajeaza cetatenii si partenerii sa fie responsabili fata de mediu. Inspirati de realitatea occidentala in ceea ce priveste colectarea selectiva a deseurilor, organizam, cu sprijinul colaboratorilor nostri, o campanie de colectare selectiva a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE).

Serviciul Local de Colectare Sibiu si Primaria Sibiu pun la dispozitia sibienilor servicii gratuite de colectare, cu costuri zero! Tot ce trebuie sa faceti pentru a va debarasa de deseurile electrice grele sau voluminoase de este sa sunati la TelVerde 0800 444 800 (numar apelabil gratuit, din orice retea de telefonie fixa sau mobila, disponibil zilnic intre orele 9.100-17.00). Serviciul este disponibil atat cetatenilor cat si firmelor sau institutiilor.

Pe 19 octombrie, intre orele 10.00-17.00, vor fi amenajate puncte provizorii de colectare a deseurilor electrice in urmatoarele locuri din Municipiul Sibiu: Vasile Aaron-Piata, Strand – Magazinul Profi, Cedonia – Farmacia San Marco, Valea Aurie – Scoala Gimnaziala nr. 25, Terezian – Magazinul Profi, Lidl, Lazaret – Magazinul Trans Agape

Sibienii au la dispozitie si un Centru de Colectare permanent unde se pot debarasa corect de deseurile electrice si electronice, pe strada Henri Coanda nr.69. Cetatenii interesati sa scape gratuit de aparatele electrice vechi sau stricate, le pot aduce la Centrul de Colectare, acesta fiind deschis de luni pana vineri, intre orele 9.00-17.00.

Nu uitati! Deseurile electrice au in structura lor componente non-biodegradabile, ce contin substante toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau in natura, aceste substante polueaza solul, aerul si apa, ne afecteaza tuturor sanatatea. Alegeti sa respectati nu doar legislatia, ci intreaga comunitate din care faceti parte si, mai ales, mediul inconjurator – colecteaza deseurile electrice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *