Cine-concert „Studentul din Praga” | Irina-Margareta Nistor & CelloFun |

Sâmbătă, 14 mai a.c., medieşenii sunt invitaţi la cine-concert. Irina-Margareta Nistor şi CelloFun prezintă la Casa Schuller, de la ora 20:00, cine-concertul „Studentul din Praga”.

Der Student von Prag (Germania, 1913, restaurat 2016), regia: Paul Wegener și Stellan Rye, scenariul: Hanns Heinz Ewers

Studentul din Praga, cunoscut şi sub numele de Târg cu Satana, este un thriller german de pionierat, realizat în anul 1913, în Germania celui de-al Doilea Imperiu, la scurt timp înaintea declanșării Primului Război Mondial. Scenariul se bazează pe trei surse literare: povestirea William Wilson de Edgar Allan Poe, poezia Nuit de décembre de Alfred de Musset şi piesa Faust de Johann Wolfgang von Goethe.

Pelicula este considerată drept un cumul de premiere: primul film independent, primul film de autor, primul film de artă şi primul thriller din istoria cinematografului.

 

Irina-Margareta Nistor (Vocea Filmelor) – lectură, traducere live
CelloFun (Bucureşti/Cluj-Napoca):
Attila J. Szabó – violoncel, electronice
Koszika – voce
Maria Petrescu – oboi, flaut drept
Radu Rădescu – concept & selecție texte, percuție

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.