A murit actorul Constantin Codrescu, fost colaborator al Teatrului Popular Mediaş

Luni, 14 noiembrie a.c., a murit Constantin Codrescu.  Actor, regizor şi scenograf Codrescu  a absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, remarcându-se încă de atunci ca unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale. A fost un apropiat al Teatrului Popular Mediaş cu care a avut mai multe colaborări, în perioada anilor `70.

Spectacolul “Asa s-a întamplat” în regia lui Constantin Codrescu cuprinzând piesele lui Horia Lovinescu “Şi pe strada nostră” şi “Oaspetele în faptul serii” a fost prezentat şi foarte bine primit de publicul şi critica de specialitate în cadrul Festivalului teatrelor de amatori din fostele ţările socialiste ce s-a desfăşurat la Budapesta în toamna anului 1973. Cu acelaşi spectacol medieşenii au fost premiaţi în 1974 cu DIPLOMA DE AUR în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din 23 august 1945.

În luna septembrie a acestui an Constantin Codrescu a fost la Mediaş, fiind invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru „Silvia Ponciu”.

 

Comentarii
Posted in

mirceahodarnau

Activez in mass media de peste 25 ani. In 1997 am absolvit BBC Radio School si mai multe cursuri de „radio format”. Ne vedem saptamanal la Interviurile Medias News Blog. In anul 2013 am lansat volumul „Mediasul radiofonic 1950-2013” , „Sperante pe cartela” ( 2014) si „Mediesenii rock and roll” (2015). Pentru contact poti folosi adresa de e-mail : hodarnaumircea@gmail.com sau numarul de telefon +40749331750.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.