A murit actorul Constantin Codrescu, fost colaborator al Teatrului Popular Mediaş

Luni, 14 noiembrie a.c., a murit Constantin Codrescu.  Actor, regizor şi scenograf Codrescu  a absolvit Institutul de Teatru din Bucureşti în 1951, remarcându-se încă de atunci ca unul dintre cei mai talentaţi actori ai generaţiei sale. A fost un apropiat al Teatrului Popular Mediaş cu care a avut mai multe colaborări, în perioada anilor `70.

Spectacolul “Asa s-a întamplat” în regia lui Constantin Codrescu cuprinzând piesele lui Horia Lovinescu “Şi pe strada nostră” şi “Oaspetele în faptul serii” a fost prezentat şi foarte bine primit de publicul şi critica de specialitate în cadrul Festivalului teatrelor de amatori din fostele ţările socialiste ce s-a desfăşurat la Budapesta în toamna anului 1973. Cu acelaşi spectacol medieşenii au fost premiaţi în 1974 cu DIPLOMA DE AUR în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din 23 august 1945.

În luna septembrie a acestui an Constantin Codrescu a fost la Mediaş, fiind invitat în cadrul Festivalului Național de Teatru „Silvia Ponciu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *