Amalia Erdős concertează la Mediaş

Orgelsommer Mediaș vă invită azi, 10 iulie 2023, la un concert de orgă susţinut de Amalia Erdős. Concertul începe la ora 19:00 la Biserica Sfânta Margareta.

 

Amalia Erdős a absolvit Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca în anul 2008, unde a studiat orga cu Ursula Philippi și Erich Türk. În perioada 2005–2006, a studiat orga cu prof. Wolfgang Baumgratz și muzica veche cu Harald Vogel, la Hochschule für Künste din Bremen (Germania). A participat activ la cursuri de măiestrie, unde a studiat orga și clavecinul cu profesori de renume internațional.

În 2006, a fost finalistă a Concursului Internațional de Orgă „Georg Muffat” din Schlaegl (Austria). În 2011, a câștigat Premiul III la Concursul Internațional de Orgă „Jan Kucharskiʺ din Łódź (Polonia). În anul 2012, a beneficiat de bursa Fundației Eberhard Kraus din Regensburg (Germania).

Alături de corul Jubilate, a lansat CD-ul „Cantate Domino”, care conține, în primă audiție absolută, „Psalmul 133” pentru orgă și cor de Sigismund Toduță. Din 2009, este membră a ansamblului de muzică barocă Fonte di Gioia, alături de care susține o intensă activitate concertistică. În 2013, a lansat primul CD audio, care își propune să readucă la viață sonoritatea celei mai vechi orgi din Romania (Păucișoara, jud. Mureș, 1693), abordând un repertoriu de muzică italiană și transilvăneană.

În prezent, este lector universitar la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, în cadrul căreia predă orgă, clavecin și muzică de cameră.

Intrare: 20 lei

Abonament: 75 lei

Copii 10-18 ani și studenți: 5 lei

Copii sub 10 ani și persoane cu nevoi speciale/handicap: gratuit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *