A murit persoana responsabilă de construirea Barajului Ighişul Nou

Zilele trecute a murit persoana responsabilă pentru construirea Barajului Ighişul Nou. Este vorba de fostul director al Serviciului Român de Informații, liberalul Costin Georgescu, care după absolvirea facultății, a lucrat ca inginer, șef de șantier, șef grup de șantiere, director tehnic proiectare și director de trust de construcții. A îndeplinit apoi funcția de director de dezvoltare la Societatea “R” SA, societate din care făcea parte “România Liberă” (1992-1996).

Implicarea în construirea Barajului Ighiş este menţionată în cadrul unui interviu din anul 2019 pentru vocearomanului.ro.

Domnule Costin Georgescu, pentru cititorii noștri care vă cunosc mai puțin, care este, de fapt, meseria dvs. de bază?

Sunt inginer, am fost șef de șantier și sunt mândru de realizările din acea perioadă. Am construit baraje și am apărat deinundații Reghinul, Sighișoara, Târgu-Mureșul, Lipova, Miercurea Ciuc, am început constructia Barajului de la Zetea de lângă Odorheiul Secuiesc, Barajul de la Târlung-Sacele de lânga Brasov, Barajul de la Frumoasa și pe cel de la Ighiș, Mediaș. Am lucrat în toată Transilvania, iar în 1977 m-am mutat la Târgu Mureș, ca director al grupului de șantiere ”Transilvania”. Deci toate lucrările din Transilvania erau sub coordonarea mea, ca director al acestui grup de șantiere. Între 1985 si 1989 am condus – în paralel cu construcția a doua statii de metrou – lucrările de amenajare a râului Dâmbovita, din Bucuresti.

 

Fostul director al SRI, Costin Georgescu era internat în stare gravă, la o clinică din Elveția

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *