Cum să devii un jucător de jocuri video profesionist

Ce este de fapt un jucător profesionist? Un jucător profesionist este un jucător cu normă întreagă, adică pentru care activitatea de a juca jocuri video este ca un job. Este vorba, așadar, de o carieră în domeniul jocurilor video. Majoritatea jucătorilor profesioniști sunt în mod normal reprezentații echipelor din care fac parte, în cadrul unora dintre cele mai mari turnee de esports din întreaga lume. Multe dintre aceste turnee oferă recompense pentru câștigători, ceea ce ar fi putut fi văzut practic drept salarii.

Gaming-ul este un termen general și dacă îți dorești să devii un jucător profesionist, atunci va trebui să alegi un anumit joc la care să devii expert. Fie că este vorba despre League of Legends, Dota 2, Overwatch sau ceva complet diferit, precum pokerul sau șahul, mai întâi trebuie să iei în considerare câteva lucruri importante. Primul cel mai evident este la ce joc anume ești bun și care îți place? Alegerea unui joc care te surprinde plăcut de fiecare dată este o opțiune bună, deoarece este mai puțin probabil să te plictisești de el. Dacă vei fi bun la el, atunci totul va veni și cu un bonus. Dacă nu, atunci îți rămâne întotdeauna varianta să exersezi.

Al doilea lucru de decis este dacă îți dorești să devii un jucător competitiv care face parte dintr-o echipă și călătorește în întreaga lume concurând în turnee de jocuri sau un streamer profesionist. A fi un jucător competitiv este foarte solicitant și implică multe ore de practică.

Indiferent dacă decizi că vrei să fii un jucător competitiv sau un streamer, trebuie să exersezi constant. Dacă ești un jucător competitiv, atunci te vei lupta în mod constant cu cei mai buni jucători din lume și trebuie să te asiguri că abilitățile tale sunt bine șlefuite. Fie că este vorba de cercetarea strategiilor de joc sau de a afla mai multe aspecte despre niște campioni noi, fiecare exersare te va face un jucător mai bun. Un sfat bun pentru îmbunătățirea jocului este să urmărești alți streameri profesioniști, care au ajuns în vârf pentru că au exersat mult. Mulți jucători profesioniști competitivi au fluxuri pe Twitch.tv, ca parte a acordului lor cu echipa de care aparțin. Acest lucru înseamnă că poți urmări jucători competitivi de talie mondială, precum Lex Veldhuis, care se antrenează și joacă jocuri online. Este vorba așadar despre o modalitate excelentă de a obține sfaturi și trucuri noi pentru jocul ales.

Indiferent dacă îți dorești să fii un jucător pro-competitiv sau un streamer, cu siguranță ar trebui să începei un stream. Folosirea Twitch.tv ca platformă pentru a-ți prezenta abilitățile și talentul este o modalitate excelentă de a-ți face publicitate în întreaga lume. În plus, crearea unui canal YouTube este, de asemenea, o idee bună, deoarece îți oferă un loc în care să îți stochezi toate videoclipurile.

Odată ce ți-ai configurat fluxul și canalul YouTube, este timpul să atragi un public. Obținerea de vizualizări este cel mai important lucru atunci când îți dorești să fii urmărit pe rețelele de socializare. Asigură-te că ai pagini de fani pe Facebook și Instagram, deoarece ambele reprezintă o modalitate excelentă de a atrage vizitatori către fluxul tău. Apoi vei învăța să îți păstrezi și să îți crești audiența de streaming. Dacă te afli în căutarea unui loc într-o echipă competitivă, atunci este util să contactezi echipele profesioniste actuale pentru actualizări. Ele te vor ține la curent în cazul în care sunt în căutare de noi membri sau dacă efectuează probe.

Un alt pas se adresează mai mult persoanelor care doresc să se alăture unei echipe competitive. Să joci cu alți jucători online poate fi grozav, dar să joci față în față pentru o mulțime este ceva cu care trebuie să te obișnuiești. Pentru a obține această experiență, va trebui să începi să participi la fiecare eveniment local de jocuri din zona ta. Acest lucru te va ajuta să îți dezvolți încrederea atunci când joci în fața unei mulțimi, precum și să te obișnuiești cu structura, regulile și concurenții turneelor. Dacă participi în mod regulat la evenimente de jocuri, probabil că vei lega și prietenii și vei intra în contact cu o mulțime de jucători. Acest lucru este grozav, deoarece te va ajuta să construiești relații importante care te-ar putea ghida către un loc într-o echipă competitivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *