Apel destinat tinerilor artişti aflaţi la început de carieră

Asociaţia Acasă la Hundorf lansează în 2021 ediția a V-a a Şcolii de-Acasă (Hundorf), un program de rezidenţe artistice şi întâlniri formatoare destinat tinerilor artişti aflaţi la început de carieră. Programul se concentrează asupra libertății de creație și procesului creativ al artistului în comunitate. Oferim timp și spațiu artiștilor pentru a-și identifica şi întări individualitatea și facilităm întâlniri și conexiuni între aceștia și comunitatea-gazdă.

Rezidenţele şi întregul proiect sunt destinate artiștilor cu vârsta până în 35 de ani. Suntem deschiși propunerilor artiștilor din toate mediile artistice, inclusiv celor ce explorează limitele dintre acestea și alte domenii. Acceptăm și propunerile colectivelor artistice, cu mențiunea că acestea pot avea maximum 4 membri (capacitatea maximă a casei din Hundorf).

Programul nu are o temă impusă, așadar așteptăm să primim de la voi propunerile de proiecte și ideile care vă entuziasmează, captivează sau pe care pur și simplu doriți să le explorați în rezidență. Venind în continuarea nucleului conceptual “Acasă – oameni, locuri, întâmplări” căutăm proiecte ce includ și acțiuni îndreptate spre comunitate (de exemplu: prezentare work-in-progress, atelier, cercetare artistică împreună cu membri ai comunității, intervenții artistice în spațiul public etc). Ne dorim ca rezidența să rezulte în întâlnirea lui Acasă al fiecăruia dintre noi — al meu, al ei, al nostru — cu Acasă din Hundorf.

Acasă înseamnă locul unde te retragi în tihnă pentru a chibzui, pentru a (te) căuta, pentru a te pregăti să ieși în lume. Acasă este locul de libertate maximă, spațiul perfect pentru joacă și experiment. Nu în ultimul rând, Acasă este locul de întâlnire dintre generații, unde ne cunoaștem și putem discuta liber.

Noutatea programului de rezidențe din acest an este un parteneriat strategic cu Muzeul Național al Țăranului Român, prin Arhiva de Imagine, interesată de reflectarea artistică a satului recent și contemporan. Prin acest parteneriat, specialiștii Muzeului vor fi alături de rezidenți, contribuind cu sfaturi și resurse în funcție de cerințele proiectelor acestora, organizând discuții de creație și sprijinind promovarea artiștilor.

Vor fi selectați pentru a participa la proiect un număr maxim de 16 artiști. Proiectul include o rezidență de 2 săptămâni la Hundorf (în perioada iunie-august), participarea la Colonia Artiștilor (on/off-line, în funcție de condițiile de la momentul respectiv) și prezentarea unei selecții de lucrări ale acestora într-o expoziție virtuală. Click aici pentru a vedea expoziția rezidenților ediției trecute:

https://sahresidency.webflow.io/

În măsura în care limitările impuse de pandemia COVID-19 o vor permite, ne propunem și realizarea a două evenimente publice de prezentare a lucrărilor, unul în comunitatea din Hundorf (în septembrie) și unul la București (în octombrie).

Aplicaţiile se depun în perioada 12 martie – 19 aprilie (inclusiv). Lista finală de artiști selectați va fi anunțată public pe 1 mai. Aplică folosind acest formular:

https://forms.gle/a7qrvwhutSrkhPwAA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *