Nerman Fatic, noul campion la Sibiu Open

În premieră la Sibiu Open, ieri, 25 septembrie a,c., s-au disputat ambele finale, și cea din turneul de dublu și marea finală a turneului de simplu.

A fost o săptămână cu o vreme extrem de capricioasă la Sibiu, ceea ce a făcut foarte dificilă desfășurarea turneului ATP Challenger Sibiu Open. Echipa Tenis Club Pamira a lucrat în fiecare zi, de la răsăritul soarelui, pentru a usca terenurile și a pregăti zgura pentru meciuri iar comisarii ATP au avut serios de furcă în a reprograma partidele întrerupte sau anulate de ploaie. Asta a dus la o situație inedită, ca în ultima zi a turneului să se desfășoare ambele finale, și cea a turneului de dublu și marea finală a turneului de simplu.

Finală de Grand Slam la dublu

Tot în premieră la turneul de la Sibiu, finala de dublu a adus față în față 4 jucători din Top 100 ATP, jucători prezenți la majoritatea turneelor de Grand Slam. Campionii de anul trecut, perechea austriacă Alexander Erler / Lucas Miedler i-au întâlnit pe gemenii Ivan și Matej Sabanov, din Serbia. Și, după cum era de așteptat, finala a fost una cât se poate de echilibrată. Primul set le-a aparținut austriecilor, care au reușit primii să facă break-ul și au câștigat setul cu 6 3. În setul secund s-a mers cap la cap până la 5-5, când sârbii au reușit să facă break, apoi și-au câștigat serviciul și setul iar partida a avut nevoie de un super tie-break pentru a stabili câștigătorii. Tot sârbii au fost primii care au făcut mini-break-ul iar până la final nu au mai cedat niciun serviciu propriu și au câștigat cu 10-4.

Duel fratern la simplu

Doi foarte buni prieteni, colegi și parteneri de antrenament și-au disputat marea finală a turneului de simplu. Bosniacii Damir Dzumhur și Nerman Fatic se cunosc de mulți ani, se antrenează împreună iar în urmă cu câteva săptămâni au jucat o altă finală de turneu Challenger, câștigată de Damir. Dar la Sibiu a fost rândul lui Nerman să adune punctele și marele premiu, după o revenire incredibilă în setul secund.
În primul set Fatic și-a jucat partitura perfect. A alternat servicii foarte puternice cu slice-uri la fileu iar la 3-3 a reușit să facă break și a preluat conducerea, 4-3. Și-a câștigat serviciul și apoi a închis setul cu un nou break.

În setul secund, Dzumhur a pornit ca din tun și a câștigat primele 4 seturi fără drept de apel. La 4-0, însă, temperamentul vulcanic al bosniacului a explodat, nervii i-au dat jocul peste cap și până la final aproape că nu a mai contat în meci. A mai câștigat câteva puncte, foarte spectaculoase, dar i-a lipsit consistența. Iar Fatic atât a așteptat și a cules punct după punct, game după game. Este primul turneul ATP câștigat de Nerman Fatic, care va sări în Top 200 ATP după contabilizarea punctelor de la Sibiu Open, ceea ce îi va permite înscrierea pe tabloul de calificări al turneului de Grand Slam Australian Open.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *