O medieșeancă a alergat la Ultra Trail du Mont Blanc Orsières-Champex-Chamonix

Zilele trecute o medieșeancă a alergat la Ultra Trail du Mont Blanc Orsières-Champex-Chamonix, o competiție internațională care are startul în Elveția și punctul final în Franța. Este vorba de Bianca Schobel, care locuiește la Londra, și care după finalul cursei mi-a trimis câteva rânduri și fotografii despre aceasta experință.

“Joi, 25 august a.c., ora 8:45am, Orsières, Elveția: s-a dat startul la UTMB OCC (Ultra Trail du Mont Blanc Orsières-Champex-Chamonix). Cu lacrimi în ochi și bețele de alergat în mână încep să aplaud începutul cursei, o cursă la care am visat să particip de ceva vreme. OCC este unul din evenimentele UTMB și constă în 55km de alergare montană cu o diferență de nivel de aproximativ 3500m.

E un traseu minunat care începe din Orsières, Elveția și se termină în Chamonix, Franța. Mont Blanc: o imagine care îmi va rămâne întipărită în suflet pe viață. Văi, vârfuri, ghețari, stânci lustruite de vreme, poteci prin păduri înalte de conifere, încă un vârf, încă o coborâre, încă o stație de alimentare, încă un drumeț care strigă tare “allez allez allez” sau “hai România”. Mi-s grele picioarele dar sufletul mi-e plin de bucurie, știu că mai pot și nu mă las … am o gașcă de susținători la finiș pe care abia aștept să îi strâng în brațe și să bem o bere.

Sunt tare fericită că am ajuns la Chamonix cu bine, fără accidente și cu un zâmbet mare pe față (și cu multe lacrimi). Mulțimea de oameni din oraș, atmosfera de concurs din Chamonix e ceva ce îmi face pielea de găină chiar și acum, când revăd a suta oară filmulețele sau pozele prietenilor mei. Am avut cea mai faină gașca de susținători, prietenii care s-au legat prin pasiunea pentru alergare. Super, minunat, îți las câteva poze făcute de un prieten alergător (Pierre Papet, finisher la competiția de 145km UTMB TDS).

Am întâlnit din nou români pe traseu și mă mândresc de câte ori văd steagul nostru. Dacă țin bine minte am fost vreo 15 români care am participat la aceasta competiție (fiecare competiție din cadrul UTMB a avut reprezentanți români, unii s-au clasat minunat de bine – vezi Robert Hajnal la cursa UTMB).

Mi-a luat 10h:58m:59s să termin traseul și am fost a 29-a în categoria 35-30F. Nu am avut nici o așteptare de la mine, tot ce mi-am dorit a fost să fiu și eu acolo la final și să fiu întreagă. Minunată competiția, bravo tuturor participanților și dacă nu ați început încă, haideți la alergat (pe munte e tare tare tare fain).” mi-a scris Bianca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *